Μια τουλάχιστον σοκαριστική λύση για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής παρουσίασε ο καθηγητής στο Stockholm School of Economics, Μάγκνους Σόντερλουντ, καλώντας τους ανθρώπους να γίνουν… κανίβαλοι!

Για την ακρίβεια ο Σουηδός καθηγητής πρότεινε οι άνθρωποι να τρώνε κρέας από πτώματα σε περίπτωση κατά την οποία στο μέλλον υπάρχει τεράστια έλλειψη σε τροφές.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η «συζήτηση» για το ταμπού του κανιβαλισμού μπορεί να μεταβληθεί στην πορεία του χρόνου και ότι οι άνθρωποι μπορούν «να ξεγελαστούν προκειμένου να λάβουν τις σωστές αποφάσεις».

Η πρώτη φορά που ο καθηγητής Σόντερλουντ παρουσίασε την πρότασή του ήταν σε πάνελ με τίτλο «Can you Imagine Eating Human Flesh?».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο σουηδικό κανάλι TV4 αν θα δοκίμαζε ο ίδιος ανθρώπινο κρέας απάντησε ότι «είμαι λίγο διστακτικός αλλά για να μην είμαι τελείως συντηρητικός, θα έλεγα ότι θα ήμουν “ανοιχτός” τουλάχιστον στο να το γευτώ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιστήμονες, πάντως, έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι η πρακτική του κανιβαλισμού ενέχει κινδύνους προσβολής του αίματος είτε από ηπατίτιδα είτε από Έμπολα.