Γερμανία: Εντοπίστηκε σπάνιο σαλάχι έπειτα από πολλά χρόνια (φώτο)

Γερμανία: Εντοπίστηκε σπάνιο σαλάχι έπειτα από πολλά χρόνια (φώτο)

Έπειτα από πολλές δεκαετίας, ένα σπάνιο σαλάχι εθεάθη στο γερμανικό νησί Μπάλτρουμ. Το σαλάχι είχε πέσει «θύμα» της υπεραλίευσης στις αρχές του 20ου αιώνα.

Τώρα εντοπίστηκε τυχαία από ομάδα περιπατητών στις 5 Ιουλίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του RP.

Το σαλάχι αρχικά παρατήρησε ένας οδηγός του πάρκου Ντόρνουμ, ο οποίος δήλωσε μάλιστα πως στα 30 χρόνια που δουλεύει εκεί ποτέ δεν είχε δει αυτό το είδος σαλαχιού, που στα αγγλικά φέρει την ονομασία thornback ray.

«Αυτό το είδος ήταν από καιρό το πιο διαδεδομένο στα γερμανικά ύδατα, αλλά η αυξημένη αλιεία οδήγησε στην εξαφάνισή του. Τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουμε δει αύξηση του πληθυσμού των σαλαχιών αυτών σε άλλες περιοχές της Βόρειας Θάλασσας», δήλωσε ο Κριστόφ Στράνσκ του Ινστιτούτου Αλιείας του Bremerhaven.

Εξαφάνιση λόγω της υπεραλίευσης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, το σαλάχι κατοίκησε στην περιοχή στις αρχές του 20ού αιώνα. Τα ρηχά νερά της Θάλασσας του Βάντεν θεωρούνταν το «νηπιαγωγείο» των μικρών αυτών σαλαχιών. Όμως, το 1910, περίπου 18.000 σαλάχια πιάστηκαν στα ανοικτά των ακτών, σύμφωνα με τη WWF.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.