Δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με τον καθηγητή Σεισμολογίας του ΑΠΘ Βασίλη Καρακώστα, ο σεισμός που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες κοντά στην Ημαθία.

Ο σεισμός των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται μόλις 7 χιλιόμετρα από το Αιγίνιο και 14 χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δεν εμπνέει ανησυχία αλλά ούτε και η μετασεισμική ακολουθία, δήλωσε ο καθηγητής στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα χαρακτηριστικά που υπάρχουν από αυτή τη δραστηριότητα -ο χώρος που γίνεται αλλά και ότι είναι συγκεντρωμένη η σεισμική δραστηριότητα σε μία πολύ μικρή περιοχή- δεν δικαιολογεί τη γένεση ενός ισχυρότερου σεισμού. Αυτή είναι η εκτίμηση που κάνουμε, και παρακολουθούμε τη δραστηριότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καρακώστας.

Σημείωσε, δε, ότι ο σεισμός έγινε σε έναν χώρο στον οποίο καταγράφηκε σχετική δραστηριότητα το τελευταίο δεκαήμερο (κοντά στο Κλειδί Ημαθίας).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γύρω στο 3,4 ήταν το μέγεθος του σεισμού που είχε σημειωθεί στην προηγούμενη δραστηριότητα, η οποία είχε σταματήσει για δύο με τρεις ημέρες μέχρι τη σημερινή καταγραφή της σεισμικής δόνησης στις 05:07, όπως είπε ο κ. Καρακώστας. Τα όργανα του Σεισμολογικού Σταθμού του ΑΠΘ έχουν καταγράψει τη μετασεισμική ακολουθία και έως τις 9 το πρωί είχαν σημειωθεί πέντε μετασεισμοί. «Το πιθανότερο είναι να έχουμε κάποιους ακόμη, και η δραστηριότητα θα σταματήσει», εκτίμησε ο καθηγητής.