ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αποπνικτική και σήμερα η ατμόσφαιρα στην Αθήνα λόγω της φωτιάς – Καπνός σε όλο το λεκανοπέδιο

Σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας μυρίζει καμένο

Αποπνικτική και σήμερα η ατμόσφαιρα στην Αθήνα λόγω της φωτιάς – Καπνός σε όλο το λεκανοπέδιο

«Πνιγηρή» είναι η ατμόσφαιρα και σήμερα στην Αθήνα, λόγω της φωτιάς που συνεχίζει να καίει στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Στις φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinissi αποτυπώνεται η αποπνικτική ατμόσφαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας μυρίζει καμένο, ενώ οι καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρο το Λεκανοπέδιο και έχουν φτάσει μέχρι και πάνω από την Ακρόπολη.

Δείτε τις φωτογραφίες

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Αστυνομία λόγω της μεγάλης φωτιάς που συνεχίζει να καίει στην Πάρνηθα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση τέθηκαν σε εφαρμογή νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

-Στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, από την οδό Θρακομακεδόνων
-Στην οδό Πάρνηθος από την οδό Θρακομακεδόνων
-Στη λεωφόρο Κύμης από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ολυμπιακό Χωριό

-Στη λεωφόρο Κύμης από οδό Αντιόχου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θρακομακεδόνες
-Στην οδό Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μπόσκιζα.

Φωτιές: Πώς προστατευόμαστε από τα επικίνδυνα σωματίδια – Χρήσιμες συμβουλές

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης έδωσε συμβουλές για το πώς θα προστατευτούν οι πολίτες από τους καπνούς που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα από τις φωτιές που μαίνονται στη χώρα.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως τα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα είναι οι πιο ευάλωτοι στην εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατεί λόγω των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Γενικά είναι δύσκολο σε τέτοιες συνθήκες ατμοσφαιρικές να προστατευτούν οι άνθρωποι. Καλό είναι να απομακρυνθούν οι άνθρωποι που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα αναπνευστικά προβλήματα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και καρδιαγγειακά νοσήματα. Λογικά σε τέτοια γεγονότα αναμένεται και αύξηση στη θνησιμότητα στο λεκανοπέδιο από τέτοια νοσήματα».

Ο επίκουρους καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ συμβούλευσε τους πολίτες να μείνουν μέσα στο σπίτι τους και να κλείσουν τα παράθυρα. «Επειδή είναι υψηλή η θερμοκρασία, αυτό θα επιτείνει τα προβλήματα. Σε αυτά τα θέματα καλό θα είναι να βρίσκονται σε χώρους με κλιματισμό και σε κλειστούς χώρους».

Η χρήση μάσκας, και ιδιαίτερα η μάσκα υψηλής προστασίας, μπορούν να βοηθήσουν στο φιλτράρισμα των μεγαλύτερων σωματιδίων που βρίσκονται στον αέρα, ενώ ο Γ.Μαγιορκίνης τόνισε πως εάν δεν βρέξει ή δεν φυσήξει άνεμος για κάποιες μέρες μετά την παύση των φωτιών, θα υπάρχουν σωματίδια στην ατμόσφαιρα.

Βασιλακόπουλος: Πού να φοράμε μάσκες

Από την πλευρά του, σωτήρια για την προστασία του αναπνευστικού, αποδεικνύεται η μάσκα υψηλής προστασίας, τις ημέρες που υπάρχει καπνός μετά τις πυρκαγιές, όπως τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ειδικότερα ο Θ.Βασιλακόπουλος συνιστά στους πολίτες, τις ημέρες που παρατηρείται καπνός από τις φωτιές, να ακολουθούν τις εξής οδηγίες:

– Να αποφεύγουν τον αθλητισμό και να παραμένουν στο σπίτι

– Να διατηρούν κλειστά τα παράθυρα των σπιτιών, χρησιμοποιώντας άφοβα κλιματιστικό το οποίο ανακυκλώνει τον εσωτερικό αέρα του σπιτιού

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Όταν επιστρέφουν στο σπίτι να αλλάζουν ρούχα και να πλένονται σχολαστικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.