ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φιλιππίνες: Δύο νεκροί από τις πλημμύρες – Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Πώς η κλιματική αλλαγή κάνει ευάλωτες τις Φιλιππίνες

Φιλιππίνες: Δύο νεκροί από τις πλημμύρες – Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 46.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στις Φιλιππίνες που επλήγησαν την ημέρα των Χριστουγέννων από σοβαρές πλημμύρες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Εξάλλου αγνοείται η τύχη εννέα ανθρώπων μετά τις ισχυρές εποχικές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν χθες, Κυριακή, πλημμυρες σε 14 πόλεις στην περιφέρεια του Μιντανάο, στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους, ανακοίνωσε το γραφείο πολιτικής προστασίας της Μανίλας.

Η ακτοφυλακή ανέφερε πως διέσωσε από τις πλημμύρες περισσότερες από είκοσι οικογένειες στην πόλεις Κλαρίν και Οζαμίζ.

«Το νερό ανέβηκε μέχρι το στήθος σε ορισμένες ζώνες, όμως σήμερα (Δευτέρα) σταμάτησε να βρέχει», δήλωσε τηλεφωνικά ένα μέλος της πολιτικής προστασίας, ο Ρόμπινσον Λάκρε, από την πόλη Γκινγκούγκ. Από τους 45.700 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, οι 33.000 κατοικούσαν εξάλλου στην Γκινγκούγκ.

Δύο νεκροί έχουν αναφερθεί στην πόλη Χιμένες.

Οι κεντρικές και οι νότιες Φιλιππίνες επλήγησαν από την κακοκαιρία την ώρα που μόλις άρχιζαν οι διακοπές των Χριστουγέννων σ’ αυτό το αρχιπέλαγος των 110 εκατ. κατοίκων, που είναι πολύ εκτεθειμένο στις φυσικές καταστροφές.

Πώς η κλιματική αλλαγή κάνει ευάλωτες τις Φιλιππίνες

Εξάλλου η ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως ένα αλιευτικό βυθίστηκε λόγω των ισχυρών ανέμων ανήμερα τα Χριστούγεννα στα ανοικτά του νησιού Λέιτε στις κεντρικές Φιλιππίνες, με αποτέλεσμα δύο μέλη του πληρώματος να χάσουν τη ζωή τους, ενώ έξι διασώθηκαν.

Οι Φιλιππίνες θεωρούνται από τις χώρες που είναι περισσότερο ευάλωτες στις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής και οι επιστήμονες προειδοποιούν πως οι καταιγίδες θα γίνονται όλο και ισχυρότερες στο βαθμό που η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.