Καιρός: Δείτε μέχρι πότε αναμένεται να έχουμε μπόρες και καταιγίδες

Χαλάζι σε Φθιώτιδα και Εύβοια, μπουρίνι στη Λήμνο

Καιρός: Δείτε μέχρι πότε αναμένεται να έχουμε μπόρες και καταιγίδες

Με άστατο καιρό θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα στη χώρα μας.

Ο καιρός συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί με έντονα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα. Το βράδυ του Σαββάτου σε Φθιώτιδα και Εύβοια άρχισε να φυσά δυνατά και να σκοτεινιάζουν τα πάντα, ενώ μετά από λίγο άρχισε να βρέχει δυνατά και να πέφτει και χαλάζι.

Στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη το μεσημέρι της Κυριακής 26/06 τα φαινόμενα ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Την Κυριακή 26/06 η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ήπειρο, τους 36-38 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, και τους 33-35 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Τέλος, οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στην Κρήτη.

Ο καιρός με μια ματιά

-Λίγα τοπικά φαινόμενα λόγω αστάθειας στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά
-Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ανατολικά τους 35 με 36 βαθμούς και στα δυτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου
-Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ

Καιρός: Βροχές και χαλάζι έπληξαν Εύβοια και Φθιώτιδα – Έπεσαν δέντρα από τους ανέμους

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν σε Φθιώτιδα και Εύβοια, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου. Ξαφνικά, ο ουρανός σκοτείνιασε και λίγο αργότερα ξεκίνησε να βρέχει και να πέφτει χαλάζι.

Το μπουρίνι ξεκίνησε από Αλμυρό, κατευθύνθηκε προς την ανατολική Φθιώτιδα, περνώντας από τα παράλια του Μαλιακού και στη συνέχεια προς τη Βόρεια Εύβοια.

Η κακοκαιρία εκδηλώθηκε και στη νότια Φθιώτιδα, ενώ πολλοί ψαράδες που βρίσκονταν στον Μαλιακό και τον Βόρειο Ευβοϊκό επηρεάστηκαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ωστόσο, το χαλάζι εκτιμάται ότι χτύπησε αγροτικές καλλιέργειες. Ζημιές υπήρξαν και σε παραλιακά καταστήματα.

Στον κόμβο της εθνικής οδού προς Γλύφα και Πελασγία ο δυνατός αέρας έριξε ένα μεγάλο δέντρο μέσα στο δρόμο. Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβέστες από το Κλιμάκιο της Στυλίδας για να το κόψουν και να απελευθερώσουν το δρόμο.

Μπουρίνι στη Λήμνο

Το βράδυ του Σαββάτου άνοιξαν οι ουρανοί και στη Λήμνο. Ο ουρανός σκοτείνιασε και δυνατοί κεραυνοί έπληξαν το νησί.

Ισχυροί άνεμοι με καταιγίδες έπληξαν και την περιοχή των Σερρών.

Μάλιστα, σημειώθηκε και διακοπή ρεύματος για αρκετή ώρα.

Μόλις πριν από μερικά 24ωρα, οι κάτοικοι του Σταθμού Αγγίστας είχαν έρθει αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή χαλαζόπτωση και το βράδυ του Σαββάτου ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρούς ανέμους και παρατεταμένες βροχοπτώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.