Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες – Φόβοι για πλημμύρες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες – Φόβοι για πλημμύρες

Τελειώνει ο καύσωνας και έρχονται ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι, αυτό αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο καιρού το οποίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Μπορεί από τη μια πλευρά αυτό να είναι κάτι θετικό, καθώς οι βροχές θα σβήσουν τις φωτιές που καίουν εδώ και λίγες ημέρες την Ελλάδα, παρόλα αυτά όπως προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας μετά τις πυρκαγιές θα έρθουν οι πλημμύρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου, αναμένεται να αλλάξει με κύρια χαρακτηριστικά, τη λήξη του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές, την επικράτηση ενισχυμένων ανέμων και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Πιο αναλυτικά:

1. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.

2. Ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν τόσο στα πελάγη και τα νησιά όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές. Από το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που είναι το κύριο αίτιο αυτής της μεταβολής του καιρού, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς.

3. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το Σαββατοκύριακο (07,08-08-2021) η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έως τους 40 με 42 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.