ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν: Το «Ελ Νίνιο» απειλεί 11 εκατομμύρια παιδιά στην Αφρική

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν: Το «Ελ Νίνιο» απειλεί 11 εκατομμύρια παιδιά στην Αφρική

Η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί κάποια θεωρητική προσέγγιση μίας πιθανής μελλοντικής απειλής. Ούτε είναι ένα ευφάνταστο σενάριο για… υπερβολικούς κινδυνολάγνους. Οι επιπτώσεις στον πλανήτη εξελίσσονται με ραγδαίο ρυθμό, τα φαινόμενα παρουσιάζουν έξαρση σε όλον τον πλανήτη και το φαινόμενο «Ελ Νίνιο» δρα εδώ και αρκετά χρόνια, παρουσιάζοντας πλέον το πιο άγριο πρόσωπό του, καθώς εξαπλώνεται σε κάθε άκρη της Γης μας. Τα Ηνωμένα Έθνη, μέσω της Unicef απηύθυναν νέα δραματική προειδοποίηση προς τους ηγέτες των ανεπτυγμένων κρατών, τα οποία ευθύνονται σε συντριπτικά ποσοστά για την επιτάχυνση του φαινομένου του θερμοκηπίου, ενημερώνοντας ότι περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά στην Αφρική, κινδυνεύουν με έλλειψη τροφής, αρρώστιες και έλλειψη νερού λόγω του «Ελ Νίνιο».

Πρόκειται για συγκλονιστική προειδοποίηση, καθώς, εκτός των παιδιών, πολλαπλάσιοι άνθρωποι κάθε ηλικίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με ανάλογες καταστάσεις, αυξάνοντας την κλίμακα σε επίπεδο παγκόσμιας ανθρωπιστικής κρίσης, με ασύλληπτες συνέπειες. Όπως επισημαίνεται από τα Ηνωμένα Έθνη, η τροφή και το νερό θα εκλείψουν από την ξηρασία και τις πλημμύρες, φαινόμενα ακραία, που προκαλούν τις ίδιες επιπτώσεις. Παράλληλα, θα εμφανιστούν θανατηφόρες ασθένειες, ελονοσία, διαρροϊκό σύνδρομο και πολλά ακόμη. Στην ίδια αναφορά, γίνεται λόγος για ανυπολόγιστες συνέπειες που θα αφορούν τεράστιες κοινότητες και ολόκληρες γενεές.

Το φαινόμενο «Ελ Νίνιο» ξεκίνησε τη δράση του στον Ατλαντικό Ωκεανό, εξαπλώνοντας την ακτίνα δράσης του μέχρι την Αφρική. Μεγάλα τμήματα της «μαύρης ηπείρου» πλήττονται θανάσιμα, όπως το Μαλάουι και η Ζιμπάμπουε. Τις χειρότερες συνέπειες έχει υποστεί η Αιθιοπία, η οποία χρειάζεται άμεση βοήθεια σε επίπεδο σίτισης. Σύμφωνα με υπολογισμούς, περισσότεροι από 16 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν μόνο στη συγκεκριμένη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Σομαλία έχουν υποστεί τρομερές καταστροφές ολόκληρες πόλεις, καθώς και καλλιέργειες, από τις εκτεταμένες πλημμύρες. Σύμφωνα με την πρόβλεψη των Ηνωμένων Εθνών και της Unicef, το 2016 το φαινόμενο θα εκδηλωθεί με πιο έντονο τρόπο και οι συνέπειες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.