ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νεροποντή «πνίγει» την Αττική: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού (upd)

Νεροποντή «πνίγει» την Αττική: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού (upd)

Ανανέωση: (12:00) Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκεται λίγο μετά τις 12 και η Αθήνα, καθώς ισχυρή βροχή σημειώνεται στα νότια και βόρεια προάστια.

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν αυτή την ώρα σε πολλές περιοχές της Αττικής. Καταιγίδες αλλά και χαλάζι αυτή την ώρα στα νότια προάστια και κυρίως στην Γλυφάδα και στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr έντονη αστάθεια θα σημειώνονται έως τις 5 το απόγευμα με βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι.

https://twitter.com/EMY_HNMS/status/1280433770701754368


Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός, καθώς σύμφωνα με την πρόβλεψη θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι και ζέστη.

Η έντονη αστάθεια θα εκδηλωθεί στη χώρα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Καθώς βρίσκεται ακόμα σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα θα επηρεαστούν έντονα η Κεντρική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι εκτιμώμενες βροχοπτώσεις κατά το διάστημα 14:00 – 17:00 καθώς και οι περιοχές όπου εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις.

Ο καιρός σήμερα και στην Αθήνα θα είναι άστατος, με σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι σε μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά ισχυρούς 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Παράλληλα, στους ακόλουθους χάρτες παρουσιάζεται η κεραυνική δραστηριότητα που αναμένεται να εκδηλωθεί τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τρίτης 07/07 σύμφωνα με το σύστημα TALOS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.