Αλλαγή του καιρού από σήμερα με βροχές και καταιγίδες

Πότε και πού θα χαλάσει ο καιρός - Δείτε χάρτες

Αλλαγή του καιρού από σήμερα με βροχές και καταιγίδες

Αλλαγή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες των επόμενων ημερών, αρχής γενομένης από σήμερα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από σήμερα Πέμπτη 11/8 έως και τη Δευτέρα 15/8 τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Λόγω της περιόδου των θερινών διακοπών, σύμφωνα με το meteo, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις θαλάσσιες δραστηριότητες, αφού φαινόμενα συνοδευόμενα πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) αναμένονται και στις θαλάσσιες περιοχές κυρίως του Βορείου Αιγαίου (Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και Σποράδες) και του Κεντρικού Ιονίου.
110815_RainMap
110818_RainMap_-_Αντιγραφη
Ομάδα Χαρτών. Το εκτιμώμενο ύψος βροχής σε επιλεγμένα τρίωρα για τις μεσημεριανές (πάνω) και απογευματινές (κάτω) ώρες της Πέμπτης 11/08, όπως υπολογίστηκαν από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Κατά την πρώτη ημέρα της καιρικής αστάθειας, που θα είναι η σημερινή, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές σε Μακεδονία και Ανατολική Θεσσαλία, που θα ενταθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ θα σημειωθούν επίσης τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες απόψε θα σταματήσουν πρόσκαιρα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο θα συνεχιστούν τοπικά σε περιοχές της Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας, της Ηπείρου και πιθανώς του Βορείου Αιγαίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικοί δείκτες τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθεί στις ηπειρωτικές περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, αφού θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.