ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γ.Καλλιάνος: «Έρχεται η γραμμή λαίλαπας» – Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Η «γραμμή λαίλαπας» θα περάσει από την Αττική, δίνοντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Γ.Καλλιάνος: «Έρχεται η γραμμή λαίλαπας» – Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αποκάλυψε ότι μια «γραμμή λαίλαπας» θα «χτυπήσει» τη χώρα τις επόμενες ώρες  φέροντας βροχές και καταιγίδες.

Από αργά το βράδυ αναμένονται λίγες βροχές σε περιοχές της Ηπείρου, των Επτανήσων μέχρι και την δυτική Μακεδονία.

Στα δυτικά και βόρεια της χώρας αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αρκετά πυκνές ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται κάποια μικροδιαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό.

Στις περιοχές των Κυκλάδων αναμένονται επίσης, λίγες εξασθενημένες τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 16-19 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, στους 17-18 στα δυτικά, στους 18-20 στις ανατολικές, ηπειρωτικές περιοχές και στους 18-20 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Στη συνέχεια η «γραμμή λαίλαπας» όπως αναφέρει ο κύριος Καλλιάνος θα περάσει από την Αττική, δίνοντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τι είναι η γραμμή λαίλαπας

O όρος γραμμή λαίλαπας αναφέρεται σε καταιγίδες που είναι οργανωμένες κατά μήκος μιας γραμμής ή ζώνης και συνοδεύονται από ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Στα μέσα γεωγραφικά πλάτη συνήθως η γραμμή λαίλαπας σχηματίζεται στο θερμό τομέα των μετωπικών υφέσεων μπροστά από το ψυχρό μέτωπο.

Η δημιουργία της γραμμής λαίλαπας συνδέεται με την κυματοειδή μορφή που παίρνει η ροή του αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα μπροστά από το ψυχρό μέτωπο, όπως συμβαίνει στην υπήνεμη πλευρά μιας οροσειράς με τα κύματα όρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε παρακάτω ένα απλό και κατανοητό βίντεο για να καταλάβετε τι είναι η γραμμή λαίλαπας (MetOffice).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.