ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες – Πού θα έχουμε 36°C

Θερμότερες θα είναι οι ημέρες από την ερχόμενη Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη

Καιρός: Ανεβαίνει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες – Πού θα έχουμε 36°C

Ανεβαίνει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για υψηλές θερμοκρασίες.

Θερμότερες θα είναι οι ημέρες από την ερχόμενη Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα έως και τους 36 βαθμούς Κελσίου, τοπικά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς:

«Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των προγνωστικών δεδομένων, παράλληλα έχουμε και πολλά σημεία όπου οι απόψεις τους συγκλίνουν.

Έτσι μπορούμε να μιλάμε για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Κυριακή και μετά, με το πεδίο των ανέμων να είναι γενικά εξασθενημένο. Οι θαλάσσιες αύρες θα δράσουν ευεργετικά στις παράκτιες περιοχές.

Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη. Τα όρια των θερμοκρασιών θα περιγραφούν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, όπου η προγνωσιμότητα της ατμόσφαιρας είναι καλή. Η Τρίτη και η Τετάρτη θα αξιολογηθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Παρουσιάζονται σε πίνακα οι συγκρίσεις των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa και ακολουθεί το βίντεο που παρουσιάζεται η εξέλιξη με βάση το μοντέλο ECMWF και GFS .

Συνοπτικά οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες 

1. Σάββατο: 32 με 33 και τοπικά στα ανατολικά 34°C
2. Κυριακή : 32 με 34 και τοπικά 35°C
3. Δευτέρα 34 με 35°C στα ηπειρωτικά από Θεσσαλία και νοτιότερα και τοπικά 36°C».

Η εξέλιξη του καιρού από σήμερα

Σήμερα Πέμπτη σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και απόγευμα σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα θα είναι 28 και 26 βαθμοί αντίστοιχα. Στο νομό Θεσσαλονίκης σήμερα θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη μπόρα ή καταιγίδα. Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα σήμερα, με πιθανότητα να βρέξει για λίγο στα βόρεια του νομού.

Tην Παρασκευή περιορίζεται η αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το Σαββατοκύριακο και μετά αναμένεται καλοκαιρινός καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Η πρώτη καλοκαιρινή εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά. Περισσότερη ζέστη προβλέπεται έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Την Κυριακή η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 33 με 35 βαθμούς. Θα ανέβει λίγο ακόμα την Δευτέρα και την Τρίτη με το θερμόμετρο να φτάνει ενδεικτικά στην Αθήνα να αγγίζει τους 35 με 36 βαθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τα τελευταία στοιχεία από την ερχόμενη Πέμπτη 6 Ιουνίου και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα αρχίσει την κάθοδο. Όμως και το Σαββατοκύριακο των εκλογών η θερμοκρασία θα είναι ακόμα πάνω από τα κανονικά επίπεδα, περίπου όπως το προσεχές Σαββατοκύριακο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.