ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία την επόμενη εβδομάδα

«Σήμερα η χώρα είναι χωρισμένη καιρικά σε δύο τμήματα»

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία την επόμενη εβδομάδα

Κακοκαιρία αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, σήμερα η χώρα είναι χωρισμένη καιρικά σε δύο τμήματα. Στο ένα ο καιρός είναι βροχερός και στο άλλο υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες συννεφιές.

Αύριο, Πέμπτη (15/2), θα συνεχιστούν οι βροχές προς τα ανατολικά και νότια τμήματα (ανατολική Στερεά, Εύβοια, βορειοανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη), ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια, με λίγες συννεφιές.

Επίσης, οι βοριάδες θα επιμείνουν μέσα στο Αιγαίο. Παράλληλα θα σημειωθεί και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με το υδράργυρο να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, τους 17 στην κεντρική Ελλάδα και τους 18 στα νότια.

Την Παρασκευή (16/2), θα περιοριστεί το κύμα κακοκαιρίας προς την περιοχή της Κρήτης, για να αρχίσει ο καιρός να βελτιώνεται από τα βόρεια προς τα νότια.

Από το Σάββατο (17/2) αναμένεται να ανέβει και άλλο η θερμοκρασία, έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας που αναμένεται να έρθει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, με νοτιάδες και βροχοπτώσεις. «Μπορεί ημερολογιακά να βρισκόμαστε στον χειμώνα, αλλά ο καιρός θυμίζει περισσότερο άνοιξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 15-02-2024

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, που το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή  16-02-2024

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Πρόγνωση για το Σάββατο 17-02-2024

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για την Κυριακή 18-02-2024

Στα ανατολικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.