ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καύσωνας: Οπλιστείτε με υπομονή – Στους 42 βαθμούς η θερμοκρασία Παρασκευή και Σαββατοκύριακο

Θα «βράσει» η Αθήνα - Κίνδυνος πυρκαγιών σε δάση και δασικές εκτάσεις

Καύσωνας: Οπλιστείτε με υπομονή – Στους 42 βαθμούς η θερμοκρασία Παρασκευή και Σαββατοκύριακο

Αντιμέτωπη με τον καύσωνα θα βρεθεί για μια ακόμα φορά η χώρα καθώς οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Η κορύφωση του νέου κύματος καύσωνα θα εμφανιστεί την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή με τη θερμοκρασία κατά τόπους να φτάνει τους 41 και 42 βαθμούς Κελσίου.

Συνθήκες βρασμού στην Αθήνα

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, υψηλό θα είναι το θερμικό φορτίο στην πόλη της Αθήνας όπου αναμένεται ο υδράργυρος να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα, οι θερμοκρασιακές συνθήκες θα εντάσσονται στην κατηγορία 0 την Τετάρτη 17/08 και την Πέμπτη 18/08, ενώ αναβάθμιση στην κατηγορία 1 αναμένεται για την Παρασκευή 19/08 και το Σάββατο 20/08.

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στα δάση

Οι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για την εκδήλωση πυρκαγιά στα δάση καθώς σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που ανέλυσε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του ΕΑΑ / meteo.gr, η ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 19 Αυγούστου και του Σαββάτου 20 Αυγούστου.

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα νεκρά δασικά καύσιμα, ειδικότερα δε τα πιο λεπτά όπως φύλλα, βελόνες, μικρά κλαδιά και κορμοί, αποβάλλουν υγρασία στην ατμόσφαιρα και ξεραίνονται γρήγορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διευκολύνεται η ανάφλεξη εφόσον υπάρξει κάποια πηγή θερμότητας, και στη συνέχεια η διατήρηση της καύσης και η γρήγορη μετάδοση (εξάπλωση) της φωτιάς», επισημαίνουν οι επιστήμονες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.