Σε συναγερμό περίπου 5.240 τουρίστες

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι περίπου είκοσι αγνοούνται αφότου άρχισε να πλήττει προχθές Δευτέρα παραθαλάσσιους τομείς στην πολιτεία Οαχάκα (νότιο Μεξικό) ο κυκλώνας Αγκάθα.

«Μέχρι στιγμής, έχουμε περίπου είκοσι αγνοούμενους (…) σε ορεινές περιοχές», είπε στο Radio Formula ο Αλεχάντρο Μουράτ, ο κυβερνήτης της πολιτείας. «Δέκα (άνθρωποι) έχασαν τη ζωή τους», πρόσθεσε.

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο κυβερνήτης έκανε λόγο για τρεις νεκρούς και οκτώ αγνοουμένους.

Ο πιο σφοδρός κυκλώνας στο Μεξικό για αυτήν την περίοδο εδώ και δεκαετίες

«Αφού η Αγκάθα έφθασε πάνω από το έδαφος, η ημέρα ολοκληρώθηκε χωρίς απώλειες ζωών, όμως οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπεσαν νωρίς το πρωί (χθες) Τρίτη προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών και κατολισθήσεις», εξήγησε νωρίτερα ο κ. Μουράτ.

Το φαινόμενο, ο πρώτος κυκλώνας της περιόδου στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό Ωκεανό, έφθασε πάνω από το έδαφος ενώ χαρακτηριζόταν θύελλα Κατηγορίας 2 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον προχθές το απόγευμα (τοπική ώρα), δυτικά του Πουέρτο Άνχελ (2.500 κάτοικοι), στην πολιτεία Οαχάκα.

Επρόκειτο για τον «πιο σφοδρό» κυκλώνα που έχει καταγραφεί στις μεξικανικές ακτές στον Ειρηνικό οποιονδήποτε Μάιο από το 1949, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (National Hurricane Center, NHC) των ΗΠΑ.

Σε συναγερμό περίπου 5.240 τουρίστες στο Μεξικό, εξαιτίας του κυκλώνα Αγκάθα

Η Αγκάθα κατευθυνόταν χθες Τρίτη προς νότο, προς την πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις εκεί και αλλού στον μεξικανικό νότο.

Περίπου 5.240 τουρίστες βρίσκονται σε περιοχές υψηλού κινδύνου, κυρίως σε θέρετρα όπως το Πουέρτο Εσκοντίδο και το Ουατούλκο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το Μεξικό πλήττεται κάθε χρόνο από τροπικούς κυκλώνες στις ακτές του τόσο στον Ειρηνικό όσο και στον Ατλαντικό Ωκεανό, γενικά από τον Μάιο ως τον Νοέμβριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!