ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Προειδοποίηση του ΟΗΕ για το φαινόμενο Λα Νίνια στον Ειρηνικό

Ξηρασία και λιμός για την Αφρική

Προειδοποίηση του ΟΗΕ για το φαινόμενο Λα Νίνια στον Ειρηνικό

Το μετεωρολογικό φαινόμενο Λα Νίνια στον Ειρηνικό, το οποίο φέρνει ξηρασία σε ορισμένες περιοχές του κόσμου και πλημμύρες σε άλλες, θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) του ΟΗΕ.

Αυτό σημαίνει ότι το τρέχον επεισόδιο θα είναι το πρώτο από τις αρχές του αιώνα, και μόλις το τρίτο από το 1950, που διαρκεί τρεις συνεχόμενους χειμώνες στο βόρειο ημισφαίριο.

Το Λα Νίνια, ο ψυχρός αντίποδας που γνωστότερου φαινομένου Ελ Νίνιο, αφορά τη μείωση της θερμοκρασίας των επιφανειακών υδάτων στον τροπικό ανατολικό Ειρηνικό, κάτι που επηρεάζει το καιρικό σύστημα σε μεγάλο τμήμα του πλανήτη.

Φέτος, το Λα Νίνια ενισχύθηκε λόγω της αυξημένης έντασης των αληγών ανέμων από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου.

Η επιδεινούμενη ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής και τη Νότια Αμερική φέρνουν τα σημάδια του Ελ Νίνιο, όπως συμβαίνει και με τις αυξημένες βροχοπτώσεις στη νοτιοανατολική Ασία και την Αυστραλασία, ανέφερε ο WMO.

«Η τελευταία ενημέρωση για το Λα Νίνια δυστυχώς επιβεβαιώνει τις περιφερειακές κλιματικές προβολές που δείχνουν ότι η καταστροφική ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής θα επιδεινωθεί και θα επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Πέτερι Τάλας.

Στο Κέρας της Αφρικής, όπου ο κίνδυνος λιμού αυξάνει λόγω της ξηρασίας, προετοιμάζεται για την πέμπτη συνεχόμενη εποχή των βροχών με μειωμένες βροχοπτώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι πολύ ασυνήθιστο να έχουμε τρία συνεχόμενα χρόνια Ελ Νίνιο. Η ψύξη που φέρνει επιβραδύνει προσωρινά την αύξηση των παγκόσμιων θερμοκρασιών –όμως δεν θα σταματήσει ούτε θα αντιστρέψει τη μακροπρόθεσμη τάση θέρμανσης» είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.