ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τα πιο γρήγορα ζώα του κόσμου – Ποιο βρίσκεται στην κορυφή; (βίντεο)

Το τσιτάχ αγγίζει τα 120 χλμ/ώρα και το λιοντάρι τα 80 χλμ/ώρα

Τα πιο γρήγορα ζώα του κόσμου – Ποιο βρίσκεται στην κορυφή; (βίντεο)

Αρκετοί είναι εκείνοι που νομίζουν ότι το πιο γρήγορο ζώο του κόσμου είναι το τσιτάχ, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς στην κορυφή βρίσκεται το…. γεράκι με 390 χλμ/ώρα.

Αναλυτικά, το λιοντάρι κινείται με 80 χλμ/ώρα. Αμέσως μετά ακολουθούν η αντιλόπη με 88,5 χλμ/ώρα και η στρουθοκάμηλος, ο ξιφίας και το κολίμπρι με 96,5 χλμ/ώρα αντίστοιχα.

Το τσιτάχ είναι το επόμενο στη λίστα που αγγίζει τα 120 χλμ/ώρα, ενώ η χήνα το ξεπερνά φτάνοντας τα 141 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το περιστέρι μπορεί να πετάξει με 148 χλμ/ώρα, όμως η μεξικάνικη νυχτερίδα το ξεπερνά με άνεση αφού υπολογίζεται ότι κινείται με 159 χλμ/ώρα.

Καλά όλα αυτά… Ποιο όμως ζώο βρίσκεται στην κορυφή;

Το γεράκι πετρίτης μπορεί να φτάσει τα 390 χλμ/ώρα όταν κάνει την βουτιά στο έδαφος προκειμένου να καταφέρει να πιάσει το θήραμά του.

Όλα αυτά σκεφτείτε τα με μέτρο σύγκρισης ότι ο Μπολτ, ο Τζαμαϊκανός αθλητής και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα των 100 μέτρων, των 200 μέτρων και στο αγώνισμα των 4 x 100 μέτρων, τρέχει με 45 χλμ/ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.