ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η «Σμύρνη μου αγαπημένη» μέσα από τα μάτια της Γεωργίας Μπιτάκου

Η «Σμύρνη μου αγαπημένη» μέσα από τα μάτια της Γεωργίας Μπιτάκου

Για την καλλιτέχνιδα Μιμή Ντένιση έχουν γραφτεί πολλά άλλα το μόνο βέβαιο η Γυναίκα αυτή δεν έχει δικαιωθεί στην Ελλάδα όπως θα της άξιζε!

Κατάφερε μέσα σε συνθήκες απόλυτης παρακμής, εθνομηδενισμού, πολιτιστικού σκοταδισμού, ψυχικής αλλοτρίωσης, φόβου, ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ανελευθερίας και δημιούργησε ένα αληθινό έπος αντάξιο μεγαλοπαραγωγών του εξωτερικού!

Από μικρό παιδί βλέπω θέατρο και κινηματογράφο αναρίθμητες παραστάσεις και προβολές σε Ελλάδα και εξωτερικό και φυσικά έχω παρακολουθήσει και άλλες δημιουργίες της κα Ντενίση… είναι η μόνη που έχει αφιερώσει τη ζωή της αποκλειστικά σχεδόν στην ανάδειξη της ιστορίας μας, μεγάλων προσωπικοτήτων και σημαντικών ιστορικών στιγμών.

Μια γυναίκα τόσο μορφωμένη, απόφοιτος Φιλοσοφικής, καλλιεργημένη, συγγραφέας, μεταφράστρια, ερευνήτρια, σκηνοθέτιδα, στιχουργός, ποιήτρια πόσες ιδιότητες εκτός από αυτή της ηθοποιού αλλά και συγκλονιστικά ευφυής με ανυπέρβλητη αίσθηση εθνικής ταυτότητας εάν και κοσμοπολίτισσα και πατριωτισμού που δεν είναι στείρος και αποκομμένος από τον ανθρωπισμό!

Η Σμύρνη της, είναι κεφάλαιο πολύτιμο για την 7η Ελληνική Τέχνη, σταθμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και ανεκτίμητος θησαυρός για τη διάσωση της ιστορικής μνήμης!

Πλησιάζουν τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και επειδή οι θεσμοί θα τα γιορτάσουν όπως και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, δηλαδή με εκκωφαντική σιωπή, ευτυχώς ξέπλυνε τη ντροπή η κα Ντένιση και εύχομαι να μην υπάρξει παιδί και σχολείο που θα στερηθεί το αριστούργημά της!

Δεν υπάρχει ούτε ένα ψεγάδι, εξάλλου ούτε ιστορικοί δεν ξέρουν το θέμα τόσο καλά όσο η κα Ντενίση που χρόνια το ερευνά και το αποδίδει και θεατρικά, καταφέρνει με νηφαλιότητα αλλά πάντα προσηλωμένη στην αλήθεια να αποδώσει ευγενικά και ανθρώπινα όλες τις πτυχές της μαύρης αυτής εθνικής προδοσίας και τις αντικρουόμενες θέσεις όλων των εμπλεκόμενων, επαναλαμβάνοντας ωστόσο πως εκεί ήταν Ιωνία για χιλιάδες χρόνια!

Ευτυχώς οι δικαίως κερδισμένες με το σπαθί της και την αρχοντιά της καλές δημόσιες σχέσεις έφεραν τη στήριξη σύσσωμων Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου, ΕΚΟΜΕ, μεγάλων χορηγών και έτσι μέσα από το σύστημα ως τέλειος Δούρειος Ίππος η Σμύρνη δικαιώνει τις μνήμες όσων έζησαν την ανείπωτη γενοκτονία!

Όλες οι ερμηνείες εκπληκτικές αλλά ειδική μνεία θα κάνω στην κα Ταμίλλα Κουλίεβα που υποδύεται Αρμένισσα που επέζησε της μιας σφαγής και κάηκε ζωντανή στην άλλη!

Κα Ντένιση δεν σας γνωρίζω εύχομαι να μπορέσω να σας αγκαλιάσω μια μέρα από κοντά αλλά ένα θα σας πω… σας ευγνωμονώ ως Ελληνίδα για την παρακαταθήκη που μας αφήσατε και μακάρι να καμάρωνα ως Ελληνίδα πολίτης που θα είχε μια Πρόεδρο Δημοκρατίας σαν και εσάς γιατί μια προσωπικότητα σαν τη δική σας σε μόρφωση, ποιότητα, αρχοντιά, πατριωτισμό, ευφυΐα, γενναιότητα, ομορφιά εξωτερική και ψυχής, θα άξιζε στην πολύπαθη πατρίδα μας!

Μαχαίρι στην καρδιά και με αναφιλητά για ώρες μετά, παρακολούθησα τη σκηνή που οι Ελλαδιτες άφησαν τους Έλληνες της ΜΑ να καούν ζωντανοί και να σφαγιαστούν στα χέρια των αιμοβόρων Τσετων γιατί πάνω στα πλοία τους που έφυγαν κακήν κακως δέχονταν μόνο Έλληνες με ελληνικά διαβατήρια ενώ οι περισσότεροι φυσικά ήταν Τούρκοι υπήκοοι και οι ξένοι “προστάτες” και εξίσου προδότες πήραν μονάχα τους δικούς τους μαζί τους και παρακολουθούσαν με τα κιάλια από απόσταση ασφαλείας τη γενοκτονία!

Όσο για την Περιφέρεια που πήγε και ξήλωσε τα απίστευτα και πανάκριβα σκηνικά που είχαν στηθεί στο Νέο Φάληρο ως απομίμηση της προκυμαίας της Σμύρνης αντί να τα αφήσουν ως μουσείο μια και τα παραχωρούσε αφιλοκερδώς η κα Ντενίση… δεν υπάρχουν λόγια αλλά δεν προκαλείτε και καμιά εντύπωση πλέον!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσοι ψευτοκουλτουριάρηδες κάνατε αρνητική κριτική στην ταινία ή ανιστόρητοι είστε ή εθνομηδενιστές ή απλά επαγγελματίες του εθνικού μας σπορ… της χωρίς νόημα και λόγο απαξιωτικής ζηλόφθονης ισοπεδωτική πικρόχολης κομπλεξικής σκοταδιστικής “κριτικής”!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.