ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Το ημερολόγιο της Pirelli 2020 παρουσιάσθηκε στο Teatro Filarmonico της Verona

Το ημερολόγιο της Pirelli 2020 παρουσιάσθηκε στο Teatro Filarmonico της Verona

Συνοδεύεται για πρώτη φορά από ένα art film όπου ο δημιουργός Paolo Roversi αναζητά την «ουσία» της Ιουλιέτας

Το Ημερολόγιο Pirelli 2020, με τη δημιουργική υπογραφή του Paolo Roversi και τίτλο “Looking for Juliet” (‘Αναζητώντας την Ιουλιέτα’) παρουσιάστηκε στο κοινό στο Teatro Filarmonico της Verona.

Αντλώντας έμπνευση από το διαχρονικό δράμα του Shakespeare, ο Paolo Roversi ανασύρει από την αφάνεια την “Ιουλιέτα που υπάρχει σε κάθε γυναίκα” μέσα από τις προσωπικότητες των Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalía, Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart και Emma Watson που πρωταγωνιστούν την 47η έκδοση του The Cal.

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που το ημερολόγιο συνδυάζει τη φωτογραφική με την κινηματογραφική τέχνη, καθώς συνοδεύεται από μία ταινία μικρού μήκους. Στη 18-λεπτη ταινία, ο Paolo Roversi υποδύεται ένα σκηνοθέτη ο οποίος εξετάζει διάφορες υποψήφιες για το ρόλο της Ιουλιέτας. Αυτές περνούν μία-μία μπροστά από το φακό του φωτογράφου προκειμένου να αποτυπώσει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα με μία ποικιλία συναισθημάτων και εκφράσεων.

Το σενάριο ξεδιπλώνεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, οι πρωταγωνίστριες εμφανίζονται να φτάνουν στο set, χωρίς makeup ή κάποιο κοστούμι. Κάθονται και συζητούν με τον Roversi για το project, συναγωνιζόμενες η μία την άλλη, μιλώντας στο σκηνοθέτη για τις προσωπικές εμπειρίες τους και το πώς φαντάζονται την Ιουλιέτα. Με αυτό τον τρόπο, οι ηθοποιοί αποκαλύπτουν τον ενδόμυχο εαυτό τους, τον εσωτερικό κόσμο τους.

Στη δεύτερη φάση, φοράνε τα κοστούμια που δημιουργήθηκαν για να τις μεταμορφώσουν σύμφωνα με την προσωπική τους ερμηνεία της ηρωίδας του Shakespeare. Η ιδέα είναι να αποτυπωθεί μία ιστορία όπου η πραγματικότητα και η φαντασία συνυφαίνονται και οι διαφορές τους είναι ασαφείς, όπως σε μία θολή φωτογραφία.

«Έψαχνα για μία αγνή ψυχή, γεμάτη αθωότητα που να συνδυάζει δύναμη, ομορφιά, τρυφερότητα και θάρρος» παρατηρεί ο Roversi. «Βρήκα αυτό που αναζητούσα στο λαμπερό βλέμμα, στις κινήσεις και στα λόγια της Emma και της Yara, της Indya και της Mia και στα χαμόγελα και τα δάκρυα της Kristen και της Claire … στις φωνές και τις μελωδίες της Chris και της Rosalía. Στη Stella βρίσκουμε την αθωότητα. Υπάρχει μία Ιουλιέτα κρυμμένη σε κάθε γυναίκα, και δεν θα πάψω ποτέ να την αναζητώ» καταλήγει.

Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε το Μάιο και το Ημερολόγιο Pirelli 2020 είναι το πρώτο που επιμελείται Ιταλός φωτογράφος, ο οποίος επέλεξε να στήσει τα σκηνικά του στη Βερόνα, την πόλη που είναι ανεξίτηλα συνδεδεμένη με τη μοίρα της νεαρής γυναίκας, αλλά και στο Παρίσι, όπου ο Roversi έχει ζήσει τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Μέγας λάτρης της όπερας, ο Roversi θέλησε να δημιουργήσει ένα αντικείμενο μοναδικής εικαστικής σχεδίασης εμπνευσμένης από διαλόγους της όπερας (libretto). Το 2020 Calendar αποτελείται από 132 σελίδες, με το μηνιαίο ημερολόγιο στο εξώφυλλο, κομμάτια από το έργο Romeo & Juliet του Shakespeare και 58 φωτογραφίες, έγχρωμες και ασπρόμαυρες που απεικονίζουν τις πρωταγωνίστριες της ιστορίας και την πόλη της Βερόνα. Ανοίγοντας το εξώφυλλο, εμφανίζεται η εικόνα του ουράνιου θόλου που αντιπροσωπεύει το σύμπαν, περιβάλλοντας μοναδικά την ιστορία της Ιουλιέτας και ανεβάζοντάς την στη σφαίρα της αιωνιότητας.

Εξώφυλλο και οπισθόφυλλο είναι διακοσμημένα με τα επιχρυσωμένα γράμματα του ίδιου του ημερολογίου, όπου επισημαίνονται ημερομηνίες σταθμοί, όπως η γέννηση της Ιουλιέτας, η πρώτη της συνάντηση με το Ρωμαίο, ο γάμος και το τέλος τους. Σε αυτές προστίθενται οι ημερομηνίες γέννησης των πρωταγωνιστριών του Ημερολογίου, των οποίων τα ονόματα αναγράφονται ελεύθερα στο εξώφυλλο, ανάμεσα στους αστερισμούς, διαμορφώνοντας ένα είδος ποιητικού στερεώματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στιγμές από τα παρασκήνια της φωτογράφησης και των γυρισμάτων, μαζί με τους χαρακτήρες και τις backstage ιστορίες του 2020 Pirelli Calendar υπάρχουν στον ειδικό ιστότοπο www.pirellicalendar.com, όπου επίσης έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε μία ιστορία 55+ χρόνων του The Cal™ μέσα από ταινίες, συνεντεύξεις, φωτογραφίες και αδημοσίευτα κείμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.