ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η ιστορία του εργοστασίου «Κλωσταί Πεταλούδας – Μουζάκης» μέσα από εντυπωσιακές εικαστικές δημιουργίες

Εντυπωσίασε το έργο της Κλαίρης Τσαλουχίδη-Χατζημηνά

Η ιστορία του εργοστασίου «Κλωσταί Πεταλούδας – Μουζάκης» μέσα από εντυπωσιακές εικαστικές δημιουργίες

Το ιστορικό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας «Κλωσταί Πεταλούδας-Μουζάκης» φιλοξενεί στους χώρους του την έκθεση «Το Φαινόμενο της Πεταλούδας». Είναι μια ιδανική αφορμή για να δει κανείς τις ρετρο-φουτουριστικές βιομηχανικές υποδομές του με μια άλλη ματιά.

Ο τίτλος, φυσικά, αναφέρεται στο γνωστό φαινόμενο της πεταλούδας (The butterfly effect), σύμφωνα με το οποίο η παραμικρή αλλαγή μπορεί, σε βάθος χρόνου, να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στην πορεία της ιστορίας.

Με βάση αυτή τη θεωρία, 41 καλλιτέχνες κλήθηκαν να μελετήσουν την ιστορία του εργοστασίου αλλά και της γενικότερης ελληνικής βιομηχανίας, και να τις αναδείξουν μέσω διαφορετικών εικαστικών μέσων.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν έργα τέχνης σε διάλογο με μηχανήματα και παραγόμενα προϊόντα, καθώς το εργοστάσιο λειτουργεί έως και σήμερα.

Ανάμεσα στα έργα που ξεχωρίζουν είναι «Η Γυναίκα του Λωτ», της Κλαίρης Τσαλουχίδη-Χατζημηνά.

Πρόκειται για τη «Γυναίκα του Λωτ», τη γνωστή βιβλική μορφή που μετατράπηκε σε στήλη άλατος μετά την καταστροφή των Σοδόμων, αλλά και το αλάτι, απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη ζωή καθώς επίσης και για τη διαδικασία βαφής των υφασμάτων.

Τα στοιχεία αυτά έδωσαν την έμπνευση στην καλλιτέχνιδα που δημιούργησε μία κατάλευκη τεράστια κολώνα – σιλουέτα, ύψους 5 μέτρων,  ολόκληρη «ντυμένη» με αλάτι.

Οι θεατές έρχονται αντιμέτωποι με τη μεγάλων διαστάσεων κατασκευή  που ορθώνεται στη μέση ενός αχανούς χώρου.

Η καλλιτέχνης με τον τρόπο αυτό θέτει ερωτήματα σχετικά με τη γυναικεία ανωνυμία της συζύγου του Λωτ, η οποία περιέργως παρέμεινε ανώνυμη ανά τους αιώνες…

«Η Γυναίκα του Λωτ», έργο της Κλαίρης Τσαλουχίδη-Χατζημηνά

Άλλα έργα που μπορείτε να δείτε στην έκθεση:

«Constellations», έργο της Στέλλας Μελετοπούλου

«Vortex», έργο της Christina Anid

«Υφαίνοντας τις κοιλάδες της Αγάπης», έργο της Δήμητρας Σκανδάλη

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22/10

Λεωφόρος Κηφισού 41, Αιγάλεω τηλ.: 2105447505

Ώρες λειτουργίας: Πεμ.-Κυρ.: 3.30-8.30 μ.μ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είσοδος ελεύθερη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.