ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έκθεση ζωγραφικής «Αφύπνισις» από τη Σταυρούλα Γερίκη στο Πνευματικό Κέντρο Σύρου

Την τρίτη της κατά σειρά έκθεση ζωγραφικής παρουσιάζει την Πέμπτη 17 Αυγούστου, η Συριανή ζωγράφος, Σταυρούλα Γερίκη

Έκθεση ζωγραφικής «Αφύπνισις» από τη Σταυρούλα Γερίκη στο Πνευματικό Κέντρο Σύρου

Την τρίτη της κατά σειρά έκθεση ζωγραφικής (2η στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης), παρουσιάζει την Πέμπτη 17 Αυγούστου, η Συριανή ζωγράφος, Σταυρούλα Γερίκη.

Η Σταυρούλα Γερίκη με επίσης σημαντικό συγγραφικό έργο, έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Σύρο, παρουσιάζει την έκθεση “Αφύπνισις”, στην αίθουσα Τέχνης Εμμ. Ροΐδη, του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης.

Νύχτα..Σκοτάδι. Πρώτο φως της ημέρας, αλλάζουν τα πάντα!
Φωτίζονται! Παίρνουν μορφή, γεννιούνται ξανά!
Άδειος καμβάς, Κενός. Πρώτο χέρι χρώμα. Μεγαλώνει… Θεριεύει…
Πρώτα υλικά. Αρχή της δημιουργίας των έργων. Μια ήσυχη δύναμη που χρησιμοποιείς για να αρχινίσεις τις πρώτες γραμμές. Μολύβι!
Η συνέχεια..Ανήσυχη δύναμη! Κάρβουνο! Σκιαγραφεί λεπτομέρειες, φωτίζει… Σκοτεινιάζει! …Κι έπειτα χρώμα! Μορφές άπειρες, συνδυασμοί απίστευτοι!
Τοποθετείται με ακρίβεια, είτε “πετιέται” άναρχα πάνω στην επιφάνεια των έργων. Είτε στο κενό του καμβά, είτε στη σκοτεινιά του κάρβουνου.
Δίνει ζωή! Αναγεννά! Ξυπνά”, αναφέρει στο εισαγωγικό της σημείωμα η Σταυρούλα Γερίκη, παρουσιάζοντας την έκθεση.

Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 17 Αυγούστου, με ώρες λειτουργίας καθημερινά από τις 19:30 – 23:30.

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 27 Αυγούστου.
Συνδιοργάνωση: Δήμος Σύρου Ερμούπολης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.