ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Ένας Έλληνας κατακτά και πάλι τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Ο Δημήτρης Πλατανιάς προκαλεί ρίγος με την ερμηνεία του

Ένας Έλληνας κατακτά και πάλι τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Ο κορυφαίος Έλληνας διεθνής βαρύτονος της εποχής μας, με καταγωγή από την Καλαμάτα, Δημήτρης Πλατανιάς, προκαλεί ρίγος αυτή την περίοδο στη Βασιλική Όπερα Λονδίνου με κοινό και κριτικούς να τον αποθεώνουν για την ερμηνεία του στους πρωταγωνιστικούς ρόλους Άλφιο και Τόνιο στο διπλό έργο Καβαλλερία Ρουστικάνα /Παλιάτσοι.

Στυλοβάτης ως βαρύτονος και στα δύο έργα, αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη εξωστρέφεια των Ελλήνων που ξεπροβάλλουν παντού στην παγκόσμια σκηνή σε διαφορετικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς τομείς μεταξύ άλλων.

Ως διακεκριμένος βαρύτονος της εποχής μας, έχει συνεργαστεί με πολυάριθμες ελληνικές και ξένες ορχήστρες. Πρωτοεμφανίστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή ως Άλφιο (Καβαλλερία ρουστικάνα, 2004), ενώ έκτοτε έχει ερμηνεύσει πλήθος ρόλων, μεταξύ άλλων Μαρτσέλλο (Μποέμ), Φίγκαρο (Οι γάμοι του Φίγκαρο), Άρχοντα (Ο Πρωτομάστορας), Ρενάτο (Ένας χορός μεταμφιεσμένων), Ριγολέττο, Ζερμόν (Τραβιάτα), Σκάρπια (Τόσκα), Ντι Λούνα (Ο τροβαδούρος).

Έχει εμφανιστεί σε διάσημα θέατρα και φεστιβάλ παγκοσμίως όπως Φοίνικας Βενετίας, Θέατρο Σάο Κάρλος Λισαβόνας, Κρατική Όπερα Μονάχου, Όπερα Φρανκφούρτης, Λα Μονναί Βρυξελλών, Φεστιβάλ Μπρέγκεντς και Ζάλτσμπουργκ, Βασιλική Όπερα Λονδίνου (Κόβεντ Γκάρντεν), Κρατική Όπερα Βαυαρίας, Όπερα Φλωρεντίας, Μέγαρο Τεχνών Βασίλισσα Σοφία (Βαλένθια) και Όπερα Στουτγάρδης.

Αυτή την περίοδο κερδίζει κοινό και κριτικούς με την ξεχωριστή και γεμάτη πάθος ερμηνεία του στο διπλό έργο Καβαλλερία Ρουστικάνα / Παλιάτσοι στη Βασιλική Όπερα Λονδίνου (Covent Garden).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.