ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έρχονται μεγάλες παραγωγές από Netflix και Disney στην Ελλάδα

Έρχονται μεγάλες παραγωγές από Netflix και Disney στην Ελλάδα

Μεγάλες διεθνείς κινηματογραφικές εταιρίες, όπως το Netflix και η Disney επιλέγουν τη χώρα για τα γυρίσματα ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, διαφημιστικών και ντοκιμαντέρ.

Υπολογίζεται ότι παραγωγές αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ γυρίζονται ή έχουν προγραμματιστεί να γυριστούν φέτος στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλες παραγωγές για το Netflix και την Disney+ έχουν ήδη δρομολογηθεί. Στην Ελλάδα γυρίζονται φέτος δύο διεθνείς μεγάλες παράγωγες: Η Greek Freak της Disney Plus για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η Knives Out 2 του Netflix με τον Daniel Graig, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συζητήσεις και συμφωνίες γίνονται και για άλλες μεγάλες διεθνείς παραγωγές.

Η ταινία «Greek Freak» έχει συνολικό κόστος 37 εκατ. και το cash Rebate που θα λάβουν οι παραγωγοί είναι 6,5 εκατ., σύμφωνα με το moneyreview.

Ποιες παραγωγές ξεκινούν

-Greek Freak: Παραγωγή της Disney με εκτέλεση παραγωγής την Faliro House. Βασισμένη στη ζωή του Γιάννη Αντετονκούμπο. Η ταινία θα προβληθεί στο Disney+

– Το sequel της ταινίας Knives Out σε σκηνοθεσία Rian Johnson. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Ντάνιελ Γκρεγκ, και οι Ντέιβ Μπαουτίστα, Εντουαρντ Νόρτον.

-Crimes of the Future: Η νέα ταινία του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ από Καναδά παίζουν οι ηθοποιοί Βίγκο Μόρτενσεν και Λέα Σειντού. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν Αύγουστο . Συμπαραγωγή Ελλάδας – Καναδά.

– Jack Rayan: ο 5ος κύκλος της κατασκοπικής τηλεοπτικής σειρά της Paramount . Πρόκειται για τον 5ο κύκλο της σειράς. Τα γυρίσματα θα γίνουν Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

– Σμύρνη μου Αγαπημένη: Ελληνική παραγωγή, με γυρίσματα σε Αθήνα και Μυτιλήνη × Τεχεράνη. Ο 2ος κύκλος της σειράς με γυρίσματα στην Αθήνα.

– Η νέα ταινία της Νία Βαρντάλος αναμένεται από φθινόπωρο. Κατά το 2020 και παρά τις δυσκολίες της πανδημίας πολλά γυρίσματα ακυρώθηκαν διεθνώς αλλά στην Ελλάδα, ήρθαν οι παραγωγές:

– Τhe Lost Daughter: Σκηνοθεσία Maggie Gyllenhaal, βασισμένη στο βιβλίο της Έλενα Φεράντε με πρωταγωνιστή την Ολίβια Κόλμαν. Η ταινία γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στις Σπέτσες.

-Το τρίγωνο της θλίψης: Σκηνοθέτης είναι ο Ρούμπεν Εστλαντ, είχε κάνει πριν λίγα χρόνια την ταινία Ανωτέρα Βία και είχε βραβευθεί στις Κάννες, με τους ηθοποιούς Χάρις Ντίκινσον και Γούντι Χάρλεσον.

– Light Falls: Σκηνοθεσία Φαίδωνας Παπαμιχαήλ, Sven Dagones. Με Έλληνες και ξένους ηθοποιούς.

– Mediterraneo: Σκηνοθεσία MarcelBarrena. Ευρωπαϊκή συμπαραγωγή με γυρίσματα στην Αθήνα.

– Tehran: Τηλεοπτική σειρά 8 επεισοδίων. Η σειρά αγοράστηκε πέρυσι από την Apple

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.