Η ταινία «Φωνάζει ο κλέφτης» κυκλοφόρησε το 1965 και αποτέλεσε μία από τις πιο επιτυχημένες ταινίες εκείνης της περιόδου.
Ωστόσο, ο Γιάννης Δαλιανίδης αρνήθηκε να βάλει το όνομά του στους τίτλους της ταινίας και αντί αυτού αναφέρεται ο Ανδρέας Ανδρεαδάκης, ένας από τους μοντέρ της Φίνος Φιλμς.
Ο Ανδρέας Ανδρεαδάκης φέρεται με αυτόν τον τρόπο να έκανε μια εξυπηρέτηση στον γνωστό σκηνοθέτη, μετά από επιθυμία του ίδιου.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της Φίνος αναγράφεται η πλοκή της ταινίας: «Ο Τιμολέων, ένας πολύ έντιμος άνθρωπος, βρίσκει στο δρόμο το πορτοφόλι ενός απόστρατου στρατηγού και νυν διευθυντή μεγάλου οργανισμού. Αποφασίζει να πάει αμέσως σπίτι του για να το παραδώσει, χωρίς βέβαια να γνωρίζει ότι στο πορτοφόλι έχει μέσα ένα γράμμα που αποδεικνύει μια απάτη που αφορά τον γαμπρό του στρατηγού.
Στο σπίτι τον υποδέχεται η γυναίκα του στρατηγού, η οποία είναι και η μόνη που γνωρίζει για την απάτη του αδελφού της, και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πάρει στην κατοχή της το πορτοφόλι. Όταν επιστρέφει ο στρατηγός στο σπίτι, εντυπωσιάζεται από την τιμιότητα του Τιμολέοντος και τον προσλαμβάνει στον οργανισμό, με σκοπό να ανακαλύψει κάθε παρασπονδία που μπορεί να γίνεται εις βάρος του»…
Τον φτωχό Τιμολέοντα υποδύεται ο Ντίνος Ηλιόπουλος, ενώ ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος εμφανίζεται ως ο στρατηγός Σόλων Καραλέων. Το μοναδικό μέλος του καστ που δεν συμμετείχε στην κινηματογραφική μεταφορά είναι η Μαίρη Αρώνη, με την Ρένα Βλαχοπούλου να ενσαρκώνει τελικά την Λία Παπαδοπούλου-Καραλέοντος.
Ωστόσο, εκείνη η λεπτομέρεια που πραγματικά ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι το όνομα του Γιάννη Δαλιανίδη φιγουράρει μόνο στο σενάριο της ταινίας, ενώ σε αυτό σχετικά με την σκηνοθεσία συναντάμε εκείνο του Ανδρέα Ανδρεαδάκη. Ενός ανθρώπου δηλαδή με συνεισφορά στο ελληνικό σινεμά, αλλά από το πόστο του μοντέρ.
Εκείνο που δεν ήταν γνωστό ήταν ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτό, ο οποίος στο ευρύ κοινό αποκαλύφθηκε αργότερα.
Ο Γιάννης Δαλιανίδης εκείνη την εποχή μεσουρανούσε και είχε συμμετοχές σε πολλές ταινίες, ειδικά την συγκεκριμένη σεζόν και θέλησε να αποφύγει την… εφορία, οπότε κατέληξε σε αυτή την λύση. Μάλιστα, το ίδιο έκανε και με το φιλμ «Ένα έξυπνο-έξυπνο μούτρο», με τους Κώστα Βουτσά και Βασίλη Αυλωνίτη όπου και πάλι ως σκηνοθέτης αναφέρεται ο Ανδρέας Ανδρεαδάκης.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.