ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το φαινόμενο της πεταλούδας: 41 καλλιτέχνες στο ιστορικό εργοστάσιο της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη «Πεταλούδα»

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ., ενώ θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 22 Οκτωβρίου

Το φαινόμενο της πεταλούδας: 41 καλλιτέχνες στο ιστορικό εργοστάσιο της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη «Πεταλούδα»

Ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Artefact Athens” παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο “το Φαινόμενο της Πεταλούδας” / “the Butterfly Effect” σε επιμέλεια Κώστα Πράπογλου, που θα εκτυλιχθεί σε πολυάριθμους χώρους του συγκροτήματος της γνωστής κλωστοϋφαντουργίας ΕΛ. Δ. Μουζάκης ΑΕΒΕΜΕ – «Πεταλούδα».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ., ενώ θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 22 Οκτωβρίου.

Η ιστορική κλωστοϋφαντουργία “Κλωσταί Πεταλούδας-Μουζάκης” ιδρύθηκε από τον Ελευθέριο Μουζάκη το 1944 και λειτουργεί αδιάκοπα μέχρι σήμερα. Η έκθεση που θα λάβει χώρο σε διάφορα κτίρια του εργοστασίου, προσδοκά να αναδείξει την ιστορία του που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας. Η φυσική υπόσταση του νήματος ως πρώτη ύλη, αλλά και ως παράγωγο/προϊόν σε αναρίθμητες μορφές, αποτελεί αναφορά μιας παράδοσης και μιας εθνικής ταυτότητας σε πολλαπλά επίπεδα.

Η έκθεση, σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου, αποτελεί το πεδίο καλλιτεχνικής έκφρασης και στοχασμού με άξονα τις έννοιες της αλληλοσυνδεσιμότητας, της προσωπικής και συλλογικής μνήμης και ταυτότητας αλλά και της επιχειρηματικότητας. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την οικονομική στήριξη και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του EFA GROUP, της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ενώ υποστηρίζεται από τις Πρεσβείες Γαλλίας, Ελβετίας, Ισραήλ, Ιταλίας και Κύπρου.

Η έκθεση διαρκεί έως τις 22 Οκτωβρίου 2023 και θα είναι ανοιχτή Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 15.30 έως τις 20.30.

Έκθεση “THE BUTTERFLY EFFECT”

Διοργάνωση: Artefact Athens (www.artefact-athens.org)

Επιμέλεια: Κώστας Πράπογλου

Διάρκεια: 21 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου 2023

Τοποθεσία: Εργοστάσιο Πεταλούδα, Λεωφόρος Κηφισού 41, Αθήνα, 122 42

Είσοδος Ελεύθερη

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.