ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πότε ήρθε στη ζωή μας το κινητό τηλέφωνο;

Καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, τα κινητά τηλέφωνα έγιναν σταδιακά πιο προσιτά στους καταναλωτές

Πότε ήρθε στη ζωή μας το κινητό τηλέφωνο;

Αναμφίβολα, τα smartphone έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και κατέχουν μια πολύ σημαντική θέση στη καθημερινότητά μας. Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το πότε μπήκε στη ζωή μας το κινητό τηλέφωνο.

Η ιστορία των πρώτων κινητών τηλεφώνων ξεκινά στα τέλη του 20ου αιώνα, όταν η έννοια της ασύρματης επικοινωνίας ήταν ακόμα μείζονος σημασίας.

Συγκεκριμένα, το 1973 ο Martin Cooper, ερευνητής στη Motorola, έγραψε ιστορία πραγματοποιώντας την πρώτη κλήση κινητής τηλεφωνίας.

Το πρώτο κινητό είχε βάρος 2,5 κιλά και ονομαζόταν Motorola DynaTAC 8000X. Επιπλέον, έμοιαζε περισσότερο με ένα μεγάλο τούβλο με μια προεξέχουσα κεραία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, τα κινητά τηλέφωνα έγιναν σταδιακά πιο προσιτά στους καταναλωτές. Μικρότερα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αναφορικά με τη μπαταρία τους.

Ο πραγματικός εκδημοκρατισμός των κινητών τηλεφώνων ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990 με την εισαγωγή πιο προσιτών και συμπαγών συσκευών με τη Nokia μάλιστα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη παραγωγή κινητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και φτάνουμε αισίως στο 2007 όπου η κυκλοφορία του iPhone από την Apple άλλαξε το κεφάλαιο της κινητής τηλεφωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.