ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τέλος στο δικαστικό θρίλερ για τη ταφή του Μ.Θεοδωράκη: Η κηδεία του θα γίνει όπως επιθυμούσε ο ίδιος

Τέλος στο δικαστικό θρίλερ για τη ταφή του Μ.Θεοδωράκη: Η κηδεία του θα γίνει όπως επιθυμούσε ο ίδιος

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με απόφαση του, έβαλε τέλος στο δικαστικό θρίλερ που είχε ξεσπάσει σχετικά με τις διαδικασίες ενταφιασμού του Μίκη Θεοδωράκη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή στο σύνολο της την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενός εκ των δύο εκτελεστών της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με την απόφαση αναγνωρίζεται αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα στους εκτελεστές να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της κηδείας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, έτσι όπως η επιθυμία του έχει εκφραστεί στη συμβολαιογραφική πράξη ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συντάξει τον Ιανουάριο του 2020.

Μεταξύ αυτών είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν και για το γραφείο τελετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του, στο γιο και στη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με τα διαδικαστικά που αφορούν στη τέλεση της κηδείας του εκλιπόντος. Έτσι, η ταφή του μεγάλου συνθέτη θα γίνει στον Γαλατά Χανίων δίπλα στον αδερφό του και στους γονείς του όπως ήθελε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.