ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» στον Μ.Θεοδωράκη: Τραγούδια, πλήθος κόσμου και 96 βρακοφόροι στα Χανιά (upd)

Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» στον Μ.Θεοδωράκη: Τραγούδια, πλήθος κόσμου και 96 βρακοφόροι στα Χανιά (upd)

(Ανανέωση 11:03) Στην Κρήτη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης η σορός του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, η οποία έφτασε στις 7:20 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου είναι σε λαϊκό προσκύνημα.

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, έφτασε νωρίς το πρωί στα Χανιά το φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη, συνοδευόμενο από μέλη της οικογένειάς του, πολιτικά πρόσωπα – μεταξύ αυτών και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας – αλλά και πολίτες που θέλησαν να τον συνοδεύσουν στο τελευταίο του ταξίδι.

«Αθάνατος» φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος, με πολλά άτομα να κρατούν στα χέρια τους κόκκινα τριαντάφυλλα και να συγκρατούν με δυσκολία τα δάκρυά τους.

Αυτοκινητοπομπή συνόδευσε το φέρετρο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και έγινε δεκτή από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χανίων και βρακοφόρους.

Υπό τη μελωδία της «Όμορφης Πόλης» μεταφέρθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων, όπου και θα παραμείνει έως τις 12:00.

Ρίγη συγκίνησης δημιούργησε η στιγμή που το φέρετρο πέρασε ανάμεσα σε 96 βρακοφόρους, όσα και τα χρόνια του, αλλά και Κρητικοπούλες με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Εκατοντάδες πολίτες συρρέουν στον ιερό ναό για να πουν το «τελευταίο αντίο», μεταξύ αυτών και τουρίστες που έχουν «αγκαλιάσει» το έργο του.

«Περιμένω από νωρίς το πρωί, για να αποχαιρετήσω τον Μίκη, τον δικό μας Μίκη, που μας δίδαξε πολλά με τη στάση ζωής του και τη μουσική του που έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάτοικος του Γαλατά, ο οποίος θέλησε να τον αποχαιρετήσει.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί για τη γενιά μας φάρο έμπνευσης, διδαχθήκαμε από αυτόν, τον Ουρανό-Μίκη, όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο αείμνηστος ιεράρχης μας Ειρηναίος Γαλανάκης» είπε άλλος.

Στις 12:00 αυτοκινητοπομπή θα πάρει το φέρετρο και αυτό θα μεταφερθεί στον ναό του Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, όπου στις 13:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Η τελετή θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο και δεν θα επιτραπεί η είσοδος πολιτών.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του, όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο ίδιος ο μουσουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην κηδεία θα δώσουν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.