ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Mohammed Khadda: Σαν σήμερα η γέννηση του μεγάλου Αλγερινού ζωγράφου – Αφιέρωση της Google

Mohammed Khadda: Σαν σήμερα η γέννηση του μεγάλου Αλγερινού ζωγράφου – Αφιέρωση της Google

O Αλγερινός ζωγράφος, γλύπτης και συγγραφέας γεννήθηκε σαν σήμερα το 1930 στην Αλγερία και θεωρείται από τους θεμελιωτές της σύγχρονης ζωγραφικής της χώρα του. Η google τίμησε τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Mohammed Khadda με το σημερινό της doodle στη μηχανή αναζήτησής της.

Το πάθος του για την τέχνη ήρθε στην εφηβεία την περίοδο που εργαζόταν σε ένα τυπογραφείο της περιοχής.

Όταν ήρθε η ώρα να σπουδάσει, γράφτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Οράν όπου έμαθε μια ποικιλία νέων τεχνικών. Το 1953, μετά από ένα ταξίδι στις χώρες της Μεσογείου, απέκτησε «όνομα» που του έδωσε τη δυνατότητα να πάει στο Παρίσι για να κυνηγήσει την καλλιτεχνική του καριέρα. Η παρισινή κοινότητα του χάρισε πλήθος γνώσεων ενώ η μαθητεία του δίπλα στον Πάμπλο Πικάσο άλλαξε πολλά στην τεχνική του, μέχρι το ντεμπούτο του τη δεκαετία του 1960.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πίνακές του συχνά, αποτελούν ένα μείγμα της αφρικανικής κληρονομιάς του και των δυτικών στυλ σε καμβάδες ζωγραφικής που παρουσιάζουν την αραβική καλλιγραφία σε συνδυασμό με τα αφηρημένα έργα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.