ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

Την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα η Μιράντα Κουνελάκη, όπως έγινε γνωστό μέσω του Βασίλη Μπιμπίλα.

Ήταν γεννημένη στην Αθήνα, το 1939. Είχε σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1961. Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία Για Σένα την Αγάπη μου”. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα” κ.α.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στο Facebook…

Ηθοποιός ιδιαίτερα αγαπητή και με μακρόχρονη διαδρομή στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση, υπήρξε ένα πολύπλευρο ταλέντο, καθώς διακρίθηκε σε πολλά διαφορετικά είδη από το δράμα μέχρι την κωμωδία και από την οπερέτα και την επιθεώρηση μέχρι την μιμητική.

Έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της το 1961 με την ταινία «Για σένα την αγάπη μου» για να ακολουθήσουν δεκάδες ακόμη μεταξύ των οποίων και οι «Πικρή μου, Αγάπη», «Ο λουστράκος», «Ο χρυσός και ο τενεκές», «Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου», «Παιδί μου δεν αμάρτησα», «Η Λίμνη των Στεναγμών» κ.α ενώ ο σπουδαίος Θόδωρος Αγγελόπουλος την συμπεριέλαβε στο καστ των ταινιών του «Ο Μεγαλέξανδρος» και «Το βλέμμα του Οδυσσέα».

Κατά την διάρκεια της κινηματογραφικής διαδρομής της συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς μεταξύ των οποίων οι Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Νίκος Κούρκουλος, Δέσπω Διαμαντίδου, Ειρήνη Παππά, Ανδρέας Μπάρκουλης, Εύα Κοταμανίδου, Μίμης Φωτόπουλος, Γιάννης Φέρτης, Νίκος Ξανθόπουλος κ.α.

Παράλληλα, υπηρέτησε και το θέατρο επί σειρά ετών. Το 1962 ανέβηκε για πρώτη φορά στο σανίδι ως μέλος του Θιάσου της Κατερίνας Ανδρεάδη. Έπαιξε στις παραστάσεις «Τα παιδιά μας οι κέρβεροι», «Κόκκινα φανάρια», «Τελευταίο φθινόπωρο», «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», «Πραματευτής», «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Ο έμπορος της Βενετίας», «Ιούλιος Καίσαρ», «Η κυρία με το σκυλάκι», «Το κορίτσι με το κορδελάκι» (Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.α ενώ έδωσε το παρών και στην τηλεόραση μέσα από τις σειρές δημοφιλείες σειρές «Άγνωστος πόλεμος» και «Γιούγκερμαν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο «Passa-Tempo» στις σελίδες του οποίου, που αποτύπωνε τις σκέψεις της υπό την μορφή διηγημάτων ενώ το 2017 κυκλοφόρησε το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Χαρούμενα γενέθλια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.