ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Βρετανία – «Πόρτα» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα από την υπουργό Πολιτισμού: «Ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο»

Τέλος στα όποια σενάρια επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα σε μόνιμη βάση βάζει η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας

Βρετανία – «Πόρτα» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα από την υπουργό Πολιτισμού: «Ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο»

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν εδώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο» και δεν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, αναφέρει η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού, Μισέλ Ντόνελαν.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε στο BBC Radio ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση να επιστραφούν μόνιμα στην Ελλάδα.

«Η αποστολή των γλυπτών στην Ελλάδα θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου και επομένως θα ακολουθούσαμε έναν επικίνδυνο δρόμο», ανέφερε, τονίζοντας πως μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε συζήτηση σχετικά με όλα τα εκθέματα του μουσείου.

Το BBC σημειώνει ότι ο ισχυρισμός της Ντόνελαν θα προκαλέσει την «οργή της Αθήνας και όχι μόνο».

Η υπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας υπογράμμισε ότι είχε «πολλές συνομιλίες» με τον κ. Όσμπορν, πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, λέγοντας ότι «νομίζω ότι η άποψή του για αυτό έχει παρερμηνευθεί και σίγουρα απεικονίζεται λανθασμένα».

«Έχει συζητηθεί η ιδέα ενός δανείου»

«Δεν πρόκειται να τα στείλει πίσω. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή του. Δεν έχει καμία επιθυμία να το κάνει. Έχει επίσης συζητηθεί η ιδέα ενός δανείου 100 ετών, κάτι που σίγουρα δεν είναι αυτό που σχεδιάζει. Θα συμφωνούσε μαζί μου, ότι δεν πρέπει να τα στέλνουμε πίσω και στην πραγματικότητα ανήκουν εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα φροντίζουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, από όταν αποκτήσαμε την πρόσβαση», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.