ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρετανικό «εκβιασμό» αποδέχεται η κυβέρνηση: «Για να στείλουμε πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα μας στέλνετε αρχαιότητες»

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει αρχαία στο Βρετανικό Μουσείο

Βρετανικό «εκβιασμό» αποδέχεται η κυβέρνηση: «Για να στείλουμε πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα μας στέλνετε αρχαιότητες»

Η κυβέρνηση αποδέχεται τον βρετανικό εκβιασμό και αναμένεται να στείλει δανείσει αρχαιολογικούς θησαυρούς της «για να καλύψει το κενό» στο Βρετανικό Μουσείο, εάν τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιστραφούν στην Αθήνα. 

Αυτό αποκάλυψε στον Guardian η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία είπε ότι οι αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου με τα ελληνικά έργα τέχνης «δεν θα αδειάσουν ποτέ».

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη», δήλωσε. «Σε περίπτωση που τα Γλυπτά επανενωθούν, η Ελλάδα είναι έτοιμη να οργανώσει εκ περιτροπής εκθέσεις σημαντικών αρχαιοτήτων που θα καλύψουν το κενό».

Σε ερώτημα αν το Λονδίνο έχει ζητήσει συγκεκριμένα έργα, η υπουργός επέμεινε ότι οι συνεχιζόμενες συζητήσεις δεν έχουν επεκταθεί σε συγκεκριμένα αντικείμενα.

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, η Αθήνα για πρώτη φορά έδωσε μια ιδέα για το πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φτάσει για να αντισταθμίσει την παραχώρηση των Γλυπτών.

Η Αθήνα πιστεύει ότι οι αρχαιότητες που θα σταλούν στη Βρετανία θα είναι επίσης πόλος έλξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα κάλυπταν το κενό, θα διατηρούσαν και θα ανανέωναν συνεχώς το ενδιαφέρον των διεθνών επισκεπτών για τις ελληνικές αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου», δήλωσε η Μενδώνη, αν και προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε συμφωνία και όλες οι λεπτομέρειές της, θα πρέπει να είναι σύμφωνες με την ελληνική νομοθεσία για την πολιτιστική κληρονομιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.