ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπεγράφη η συμφωνία για την επιστροφή των τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Βατικανό

Θα παρουσιαστούν στις 24 Μαρτίου σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Υπεγράφη η συμφωνία για την επιστροφή των τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα από το Βατικανό

Τρία θραύσματα από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, τα οποία φυλάσσονταν από τον 19ο αιώνα στις συλλογές των Μουσείων του Βατικανού, ανήκουν πλέον και επισήμως στην Ελλάδα.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου της δωρεάς που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Βατικανό καθώς πρόκειται για την επισφράγιση της προφορικής συμφωνίας που υπήρξε, τον περασμένο Δεκέμβριο, ανάμεσα στον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β.

Η επισημοποίηση της αυτής συμφωνίας, η επρόκειτο αρχικά να γίνει στα τέλη Ιανουαρίου αλλά καθυστέρησε εξαιτίας του θανάτου του Πάπα Βενέδικτου.

Τα τρία θραύσματα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες ημέρες και θα παρουσιαστούν, στις 24 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία εκπροσώπων του Βατικανού.

Την πράξη δωρεάς των τριών θραυσμάτων από τη βόρεια ζωφόρο, το δυτικό αέτωμα και τη νότια μετόπη του Παρθενώνα υπέγραψαν σήμερα ο Καρδινάλιος Fernando Vérgez Alzaga Πρόεδρος του Κυβερνείου του Κράτους της Πόλης του Βατικανού, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄, πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και η Διευθύντρια Μουσείων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Βατικανού καθ. Barbara Jatta.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.