Σε νέες προειδοποιήσεις-εκβιασμούς προχωρά η κυβέρνηση αναφορικά με τον κορωνοϊό καθώς δια στόματος του Μάριου Θεμιστοκλέους, Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Συντονιστή του Εμβολιαστικού Σχεδίου “Ελευθερία”, μιλάει για προσπάθεια να μην μπει η χώρα σε γενικό lockdown αν όμως αυξηθούν και οι εμβολιασμοί!

Η κυβέρνηση, ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία δεν γνωρίζει ποιος είναι ο στόχος της. Δεν γνωρίζει τι ποσοστό εμβολιασμών πρέπει να «πιάσουμε» για να επιστέψουμε στην κανονικότητα.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους απαντώντας στο ερώτημα για το αν ο στόχος για τον εμβολιασμό έχει επιτευχθεί, τόνισε:

«Ο απώτερος στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί ο αριθμός εκείνος, που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα χωρίς γενικευμένα lockdown και χωρίς σημαντικό αριθμό νοσηλειών, διασωληνωμένων και θανάτων από τον ιό. Ο απώτερος, λοιπόν, στόχος μας είναι να εξελιχθεί ο ιός ως μια «βαριά γρίπη» που δε θα επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική μας ζωή.

Ο στόχος αυτός δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με επιστημονικά δεδομένα, εάν δηλαδή πρέπει να φτάσουμε το 70%, το 75% ή το 80% εμβολιασμών, και μάλιστα φάνηκε ότι μπορεί να αλλάζει στην πορεία.

Για παράδειγμα, λόγω της μετάλλαξης δέλτα οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρέπει να αυξηθούν τα ποσοστά. Σύμφωνα με αυτά ο στόχος παραμένει να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι γίνεται και ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο ευπαθείς και ευάλωτοι στον ιό. Ναι, είμαι αισιόδοξος θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την πανδημία».

Μάλιστα και προτάσσοντας τους… ειδικούς επιστήμονες είπε ότι ο Οκτώβριος θα είναι δύσκολος μήνας σε ότι αφορά την πανδημία και προσπαθούνε για να αποφύγουνε ένα γενικευμένο lock-down με τις πολύ σοβαρές συνέπειες του. (Δηλαδή τα lockdown είναι κυβερνητική επιλογή).

Στα υπόλοιπα για ακόμα μια φορά και ως μέλος της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη έριξε τις ευθύνες στους πολίτες από τους οποίους ζητά να συμμορφώνονται για να μην έχουμε νέα κύματα κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στόχος του κ. Θεμιστοκλέους είναι όπως τόνισε η ισότιμη και καθολική πρόσβαση σε όλο τον πληθυσμό, στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα τόσο των εφοπλιστών, υπαλλήλων αλλά και των Ρομά και των προσφύγων.