ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

«Στριπτίζ» Δ.Γάκη σε Κ.Μητσοτάκη για ιβερμεκτίνη: «Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μου σε αυτήν την εποχή του παραλογισμού»

«Στριπτίζ» Δ.Γάκη σε Κ.Μητσοτάκη για ιβερμεκτίνη: «Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μου σε αυτήν την εποχή του παραλογισμού»

«Ειδικός» στα πάντα θεωρεί πως είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έτσι κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στη Βουλή αποφάσισε να γίνει γιατρός, φαρμακοποιός, αλλά και στατιστικολόγος.

Δυστυχώς όμως και στα τρία επαγγέλματα πιάστηκε αδιάβαστος, καθώς εκτός από τα απίστευτα που είπε για την αύξηση της θνησιμότητας που καταγράφεται σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ στην Ελλάδα το 2021, μίλησε και για την ιβερμεκτίνη.

Ο Κ.Μητσοτάκης με ύφος χιλίων καρδιναλίων υποστήριξε ότι η ιβερμεκτίνη είναι «φάρμακο αγελάδων και μοσχαριών». Όμως μάλλον οι γνώσεις του πρωθυπουργού για την ιατρική και για την φαρμακολογία είναι -τουλάχιστον- ελλιπείς και περιορίζονται μόνο στα όσο του λέει ο «φίλος» του Αλμπέρτ Μπουρλά για το εμβόλιο της Pfizer.

Επιστήμονες αντέδρασαν άμεσα στις ψευδοεπιστημονικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και ανέφεραν τι ισχύει για την ιβερμεκτίνη.

Ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ Δημήτρης Γάκης ανέφερε τα εξής με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΟΤΙ Η ΙΒΕΡΜΕΚΤΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΡΙΩΝ…

Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μου και θα δουν τα μάτια μου σε αυτήν την εποχή του παραλογισμού…

Το εκστόμισε ο Πρωθυπουργός αυτής της ταλαίπωρης χώρας το πρωί στην συζήτηση στο κοινοβούλιο, αναφερόμενος σε παλιότερη αναφορά του π. Αν Υπουργού Υγείας! Το είχε διαλαλήσει, πριν λίγες ημέρες, ο Υπ. Ανάπτυξης…

Η Ιβερμεκτίνη , κύριοι, είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο αντιπαρασιτικό φάρμακο των ΑΝΘΡΩΠΩΝ. (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ivermectin)

Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της φθειριάσεως, της ψώρας, της ογκοκερκιάσεως, της λεμφικής φιλαριάσεως (ελεφαντίαση), της στρογγυλοειδιάσεως, της τριχουριάσεως κ.α. σοβαρών ή και θανατηφόρων παρασιτικών νόσων.

Ανακαλύφθηκε το 1975 και εισήχθη στην ιατρική το 1981. Ο William Campbell and Satoshi Ōmura τιμήθηκαν για αυτήν την ανακάλυψη το 2015 με το βραβείο Nobel Prize in Physiology or Medicine . Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, την σημασία της.

Αποτελεί ένα από τα απαραίτητα φάρμακα, για κάθε χώρα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ (World Health Organization’s List of Essential Medicines).

Φυσικά, όπως πολλά άλλα φάρμακα του ανθρώπου, χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική

Όσον αφορά το ζήτημα που ανέκυψε στις ΗΠΑ, το οποίο παρερμηνεύτηκε, λόγω της εμμονικής μη έγκρισης διενέργειας μελέτης, από τον FDA, για την χρησιμότητα της στην θεραπεία/ πρόληψη της Covid-19, δεν μπορούσαν να το προμηθευτούν οι πολίτες που το ήθελαν, και στράφηκαν προς τα κτηνιατρικά σκευάσματα, που όμως έχουν πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα!

Αυτό δεν σημαίνει ότι, ένα πολύτιμο φάρμακο, που έχει σώσει εκατομμύρια ζωές, πρέπει να δυσφημείται και να χλευάζεται στον ναό της Δημοκρατίας…

Είναι ντροπή και για τους γιατρούς βουλευτές της ΝΔ που παρίσταντο …χειροκροτώντας!

Μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε τους συμβούλους σας κε Πρωθυπουργέ, με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ. Πιστέψτε με υπάρχουν πολλοί…

Υ.Γ. Συστήσετε στους λογογράφους σας να μην κοιτάζονται στον καθρέφτη όταν γράφουν τον λόγο σας…»

Λίγες ώρες αργότερα ο Δημήτρης Γάκης έκανε μια ακόμη ανάρτηση για το θέμα:

«ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ…

Θα επαναλάβω, με αυστηρότητα, ότι ΚΑΘΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ, ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

Δεν είναι αποδεκτό , στην σημερινή εποχή της ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, να μιλούμε για χορηγήσεις φαρμάκων ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ.

Η ΙΒΕΡΜΕΚΤΙΝΗ είναι ένα ΠΟΛΥΤΙΜΟ φάρμακο για τις εγκεκριμένες ενδείξεις της, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Covid-19.

Κανένα φάρμακο δεν μπορεί να χορηγείται εκτός ενδείξεων, εκτός εάν αυτό γίνει με βάση ερευνητικό πρωτόκολλο και έγγραφη συγκατάθεση του λήπτου, ο οποίος πρέπει να είναι υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Αυτό επαναλαμβάνω και για την ιβερμεκτίνη, για την οποία διεξάγονται διεθνή ερευνητικά πρωτόκολλα για την χρήση της στην Covid-19 και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρις ότου έχουμε τα αποτελέσματα τους.

Όπως είμαι αυστηρός με τις απαράδεκτες ανακρίβειες που ακούστηκαν στην Βουλή, έτσι οφείλω να είμαι ακόμη πιο αυστηρός όταν πρόκειται για χρήση του φαρμάκου εκτός των εγκεκριμένων ενδείξεων.

Ας μην επιστρέψουμε στην εποχή του «νερού του Καματερού»…»

Να σημειώσουμε ότι η δήλωση του πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ο οποίος είπε αναφερόμενος στον Κ.Μητσοτάκη «..να δω σε ποιο βουστάσιο θα κρυφτείς και εσύ Κυριάκο Μητσοτάκη και ο άλλος αστοιχείωτος ο υπουργός σου της Υπανάπτυξης ο Γεωργιάδης»

Αναλυτικά η ανάρτηση του

«ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!

Με τη σημερινή σου ομιλία και τις αναφορές σου σε μένα στη Βουλή (που δυστυχώς λόγω κανονισμού δεν μπορούσα να σου απαντήσω δια ζώσης γι αυτό και έφευγα από την αίθουσα όταν μίλαγες)

ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΤΑ ΟΡΙΑ, αποδεικνύοντας την ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ και την ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ σου!!! (φωτο 1)

Αντί άλλης απάντησης, γιατί δεν έχουμε την ίδια πνευματική ικανότητα και αριστεία (αλήθεια εγώ το 1983 μπήκα στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ με πανελλαδικές εξετάσεις και 1960 μόρια, εσύ με πόσα μόρια μπήκες στο Πολιτικό της Νομικής το 1986;)

ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ

1)την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ με τις οδηγίες αντιμετώπισης της λοίμωξης κοβιντ ,όπου συστήνει την ιβερμεκτίνη ως μια θεραπεία (φωτό 2-3)

2) Την ιστοσελίδα φαρμακευτικών σκευασμάτων ΓΑΛΗΝΟΣ που φαίνεται η χρήση του φαρμάκου σε διάφορες νόσους στον άνθρωπο εδώ και πολλά χρόνια!!!(φωτο4-5)
Τέλος σου συνιστώ

Α)να δεις πως στην Ινδία και άλλες χώρες με φτωχά οικονομικά μέσα έχουν μειώσει δραματικά τους θανάτους με τη ΜΑΖΙΚΗ χρήση ιβερμεκτίνης και μάλιστα σε περιοχές με ελάχιστο ποσοστό εμβολιασθεντων!!

Β)Να ρωτήσεις τον Τσιοδρα, την υφυπουργό Γκαγκα και τους γιατρούς του Σωτηρία αν συνταγογραφούν και αυτοί την ιβερμεκτίνη σε ασθενείς που πάσχουν από κοβιντ!
ΥΓ Όπως τώρα που αποδέχτηκαν επίσημα ο FDA και ΕΜΑ τα μονοκλωνικά που φωνάζω ένα χρόνο έχετε καταπιεί τη γλώσσα σας, σε λίγο καιρό που παρά τις αντιδράσεις κάποιων (γιατί η ιβερμεκτινη είναι πάμφθηνη) θα υπάρξει η ίδια αποδοχή και για την ΙΒΕΡΜΕΚΤΙΝΗ, να δω σε ποιο βουστάσιο θα κρυφτείς και εσυ Κυριακο Μητσοτακη και ο άλλος αστοιχείωτος ο υπουργός σου της Υπανάπτυξης ο Γεωργιάδης!!!

ΟΙ 15.500 χιλιάδες νεκροί της πανδημίας, ναι, είναι στο κεφάλι σας με τα μυαλά που κουβαλάτε εδώ και 1,5 χρόνο!!!

ΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ,Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ!ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!»

Να θυμίσουμε ότι το pronews.gr είναι από τα ελάχιστα ΜΜΕ που έχουν κάνει ρεπορτάζ για την ιβερμεκτίνη και για το εάν αυτή τελικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον Covid-19 ή όχι. (Μπορείτε να το διαβάστε ΕΔΩ)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.