ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Covid-19 και ιβερμεκτίνη: Ένα σωτήριο αλλά παρεξηγημένο φάρμακο; – Τι δείχνουν τα στοιχεία και τι λένε οι οργανισμοί

Covid-19 και ιβερμεκτίνη: Ένα σωτήριο αλλά παρεξηγημένο φάρμακο; – Τι δείχνουν τα στοιχεία και τι λένε οι οργανισμοί

Ένα φάρμακο που θα μπορούσε να αποδειχθεί σωτήριο στη μάχη που δίνεται με την πανδημία του κορωνοϊού είναι η ιβερμεκτίνη, ένα φάρμακο που είναι γνωστό για τις αντι-ιικές ιδιότητες και έχει χρησιμοποιηθεί από αρκετούς και για τον Covid-19.

Πρόκειται για ένα φθηνό φάρμακο που έχει δεχθεί έντονο «πόλεμο» από τους περισσότερους επίσημους οργανισμούς.

https://www.vimeo.com/619091417

Τους προηγούμενους μήνες πολλοί πολίτες, αλλά και κράτη, χρησιμοποίησαν την ιβερμεκτίνη για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό, πρόκειται για ένα γνωστό και φθηνό φάρμακο και όπως αναφέρουν όσοι το χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα ήταν σωτήρια.

Όλα αυτά οδήγησαν στην εξάντληση του φαρμάκου από πολλά φαρμακεία, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να το προμηθευθούν. Στη συνέχεια τόσο ο FDA, όσο και ο ΕΜΑ εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες τόνιζαν πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η ιβερμεκτίνη για τον κορωνοϊό, γιατί δεν έχει πάρει έγκριση.

Χαρακτηριστικά ο FDA σε ανακοίνωση του αναφέρει πως έχουν δημοσιευθεί πολλές έρευνες για την ιβερμεκτίνη, άλλες δείχνουν πως υπάρχουν οφέλη από τη χρήση της, άλλες πως δεν υπάρχουν, ενώ προειδοποιεί για πιθανές παρενέργειες, κυρίως σε περίπτωση που κάποιος πάρει δόση μεγαλύτερη από την ενδεδειγμένη.

Μάλιστα θα πρέπει να αναφερθεί και πως και η ίδια η Merc, εταιρεία που πουλάει ιβερμεκτίνη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η ιβερμεκτίνη για τον Covid-19, κάτι που μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση, καθώς δεν γνωρίζουμε καμία εταιρεία που δεν θα ήθελε να πουληθεί το προϊόν της.

Μερικές απαντήσεις για την ιβερμεκτίνη έδωσε ο διδάκτωρ Καρδιολογίας Κωνσταντίνος Αρβανίτης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενος διάγραμμα που έχει δημοσιεύσει ο Robert Malone.

Παράλληλα ο Κ.Αρβανίτης αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανεβάσει εκτενή παρουσίαση για την ιβερμεκτίνη την οποία βεβαίως θα μπορέσετε να την διαβάσετε από το pronews.gr.

Τι αναφέρει λοιπόν ο Κ.Αρβανίτης για την ιβερμεκτίνη:

«ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΒΕΡΜΕΚΤΙΝΗΣ

ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Είναι πλέον γνωστό ακόμη και σε μη-γιατρούς ότι το αντιπαρασιτικό φάρμακο Ιβερμεκτίνη έχει και αντι-ιικές ιδιότητες και μάλιστα έχει δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα σε ένα σωρό μελέτες (αλλά και στην πράξη) στην αντιμετώπιση του Covid.

Ετοιμάζω μία πολύ εκτενή παρουσίαση, που θα ανεβάσω τις επόμενες μέρες.

Σαν μία πρώτη γεύση από αυτήν την παρουσίαση και σαν τροφή για σκέψη, παρουσιάζω το παρόν διάγραμμα, που δεν είναι δικής μου κατασκευής, αλλά του ιολόγου (και από τους πρωτοπόρους της τεχνολογίας mRNA πριν πολλά χρόνια) Robert Malone.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ-ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Είναι γνωστό ότι οι χώρες τις Κεντρικής Αφρικής, που βρίσκονται στην τροπική ζώνη, ανέκαθεν μαστίζονταν από διαφόρων ειδών παρασιτώσεις.

Η Ιβερμεκτίνη είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα εναντίον διαφόρων παρασιτώσεων, που χρησιμοποιείται αρκετές δεκαετίες πια, παντού στον κόσμο, αλλά βέβαια κυρίως στις χώρες της Κεντρικής Αφρικής.

Στον χάρτη της Αφρικής βλέπουμε:

1) με μπλε χρώμα τις χώρες που γίνεται ευρύτατη χρήση της Ιβερμεκτίνης, για αντιπαρασιτικούς λόγους

2) με ανοιχτό καφέ χρώμα τις χώρες που δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα, γιατί δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα παρασιτώσεων, αφού είναι εκτός τροπικής ζώνης.

Στο διάγραμμα βλέπουμε τις 2 καμπύλες των κρουσμάτων Covid.

1) Με μπλε χρώμα (πολύ χαμηλά στο διάγραμμα) πάλι, είναι οι θάνατοι από Covid στις χώρες που έτσι και αλλιώς χρησιμοποιείται η Ιβερμεκτίνη.

Είναι εξαιρετικά χαμηλά, όσο διαρκεί η “πανδημία” και παραμένουν χαμηλά, ακόμη και τώρα, που όλος (;) ο κόσμος μαστίζεται πια από την Δέλτα!

2) Με ανοιχτό καφέ χρώμα είναι οι θάνατοι από Covid στις χώρες που δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα η Ιβερμεκτίνη.

– Βλέπουμε το πρώτο κύμα πέρυσι το καλοκαίρι.

– Ενα δεύτερο πολύ μεγαλύτερο κύμα εφέτος τον χειμώνα.

– Ενα τρίτο κύμα, ίδιου ύψους με το δεύτερο, αλλά πιο παρατεταμένο, που ξεκίνησε από τα μέσα καλοκαιριού και συνεχίζεται…

Τα στοιχεία είναι από το “John Hopkins CSSE”, έναν από τους “ναούς” της ιατρικής έρευνας των ΗΠΑ.

Ο Robert Malone σημειώνει:
“Τι περίεργη σύμπτωση…”»

Το διάγραμμα

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως όπως με κάθε φάρμακο έτσι και την ιβερμεκτίνη προτού την πάρει κάποιος θα πρέπει να συμβουλευτεί κάποιον γιατρό, όπως τονίζουν και οι διεθνείς οργανισμοί έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά παρενεργειών λόγω υπερβολικής δόσης. Αυτός είναι και ο λόγος που ο FDA εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστήριζε πως πρόκειται για ένα φάρμακο το οποίο χορηγείται σε άλογα.

Ο ιατρός, Τζέισον ΜακΈλια μιλώντας στο BBC, υποστήριξε πως μικρές δόσεις ιβερμεκτίνης δύναται να χορηγηθούν σε ανθρώπους αλλά όχι ως θεραπεία για την Covid-19.

Επίσης «θα πρέπει να χορηγείται μόνο κατόπιν συνταγογράφησης για έναν πολύ βασικό λόγο: η λήψη μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως λέει αρκετοί πολίτες έκαναν υπερβολική χρήση του φαρμάκου και κατέληξαν σε νοσοκομεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.