Άνδρας από το Κιργιστάν ομολόγησε ότι του πρόσφεραν χρήματα

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση των τρομοκρατών στο «υπογάστριο» της Ρωσίας, το Καζακστάν, τώρα που η τάξη αποκαταστάθηκε.

Το Καζακστάν έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 19 Ιανουαρίου μετά από ένα κύμα βίαιων διαδηλώσεων που σάρωσε τη χώρα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μετά την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου.

Ένας άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση στο Αλμάτι ομολόγησε πως έφτασε στη χώρα από το Κιργιστάν, καθώς άγνωστοι τού πρόσφεραν πάνω από 200 δολάρια για να λάβει μέρος σε διαδηλώσεις στο Καζακστάν.

«Κάποιοι άγνωστοι με κάλεσαν στο τηλέφωνο και μου πρότεινα να συμμετάσχω στη συγκέντρωση με αντάλλαγμα χρήματα (πάνω από 200 δολάρια). Επειδή είμαι άνεργος στο Κιργιστάν, συμφώνησα», είπε ο κρατούμενος στο Khabar 24, τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Επίσης, είπε ότι άγνωστοι του αγόρασαν εισιτήριο και πλήρωσαν για ένα μέρος για να ζήσει στο Καζακστάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 10 άτομα από το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν ζούσαν μαζί του.

Νωρίτερα, ο Σεργκέι Λεμπέντεφ, εκτελεστικός γραμματέας της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις στο Καζακστάν είχαν προγραμματιστεί εκ των προτέρων για να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και οι διοργανωτές είχαν ξένη υποστήριξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι προφανές σήμερα ότι οι κακοποιοί προετοιμάζονταν για μαζικές συγκεντρώσεις εκ των προτέρων για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και είχαν ξένη υποστήριξη», είπε ο Λεμπέντεφ.