ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έστειλαν ΜΑΤ στην Ορεστιάδα – Θέλουν να ξεκινήσουν τα έργα επέκτασης-κατασκευής νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο;

Έστειλαν ΜΑΤ στην Ορεστιάδα – Θέλουν να ξεκινήσουν τα έργα επέκτασης-κατασκευής νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο;

Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες σε Χίο και Μυτιλήνη λόγω της σφοδρής αντίδρασης των κατοίκων, να ξεφορτωθούν μηχανήματα της εργολήπτριας εταιρείας ΤΕΡΝΑ ώστε να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής νέων δομών φιλοξενίας παράνομων, φαίνεται ότι έρχεται και η ώρα του Φυλακίου Ορεστιάδας.

Κάποια στιγμή άλλωστε θα επιχειρηθεί να αρχίσει η επέκταση σε χώρους του ΚΥΤ Φυλακίου στα 33,7 στρέμματα που νοικιάστηκαν απέναντι από τις δυο υπάρχουσες δομές ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, αλλά και η κατασκευή νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας 240 θέσεων, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και δήλωσε πρόσφατα στην Βουλή ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας καθαρά για αύξηση από 700 πού είναι σήμερα σε 960 θέσεις συνολικά και στις δυο δομές. Από την στιγμή μάλιστα που η μία δεν θα βρίσκεται δίπλα στην άλλη, δεν μιλάμε για επέκταση, αλλά κατασκευή νέας δομής παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν χθες, εμφανίστηκαν κλούβες της αστυνομίας να μεταφέρουν στην Ορεστιάδα άνδρες των ΜΑΤ, την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να χρειάζεται για την φύλαξη των συνόρων και συγκεκριμένα της περιοχής των Καστανεών, όπως είχε συμβεί με τα γεγονότα του Μαρτίου 2020. Κι επειδή ο χρόνος πλησιάζει να μπουν αρχικά οι… μπουλντόζες στο χωριό Φυλάκιο για να ξεκινήσει η διαμόρφωση του χώρου, όλοι είναι απόλυτα δικαιολογημένα καχύποπτοι. Μήπως ετοιμάζουν δυνάμεις, ώστε στη συνέχεια να εμφανιστούν και τα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ, δικά της ή τοπικών υπεργολάβων, ώστε να αρχίσει η κατασκευή;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: evros-news.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.