Γιατί επικέντρωσαν οι κυβερνητικοί τις επιθέσεις στην Αττική Οδό και δεν «είδαν» Μεσογείων και Κατεχάκη

Συνολική μετάθεση των ευθυνών της διάλυσης του κρατικού μηχανισμού θα επιχειρηθεί σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr, στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, τον οποίο έφερε η κυβέρνηση ως «μεταγραφή» μετά την καταστροφή από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού ως «σωτήρα», αλλά και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Τον έναν (Χ.Στυλιανίδη) μπορούν να τον «παραιτήσουν» και αυτό θα κάνουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τον άλλον (Γ.Πατούλη) δεν μπορούν να τον «παραιτήσουν», αλλά θα τον θέσουν σε δυσμένεια, αλλά δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές (όχι ότι αν ήταν υποψήφιος θα εκλεγόταν).

Αυτό συμβουλεύουν οι Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και αυτό θα πράξει αναζητώντας «αποδιοπομπαίο τράγο» για την τραγική εικόνα που παρουσίασε η χώρα σε επίπεδο έγκαιρης και ακριβούς προειδοποίησης της επερχόμενης απειλής, αλλά και βέβαια της αντιμετώπισης που υπήρξε.

Η υπόθεση Αττική Οδός και οι κατηγορίες που της απεύθυναν στην τραγική συνέντευξη Τύπου (σήμερα και χθες) οι Χ.Στυλιανίδης-Γ.Πατούλης έχουν βάση, αλλά σχετίζονται με μπίζνα:

  1. Γιατί έχει ζητήσει αποζημίωση 75 εκατομμυρίων ευρώ.
  2. Γιατί λήγει το συμβόλαιο και θα υπάρξει διεθνής διαγωνισμός για την ανάληψη της Αττικής Οδού και η κυβέρνηση θέλει να αναλάβει μια φιλική προς αυτήν κοινοπραξία.

Αυτή είναι η αλήθεια, καθώς όπως κατέγραψε πρώτο και μόνο το pronews.gr όλοι οι δρόμοι της Αττικής (Κατεχάκη, Μεσογείων, Βόρεια Προάστια κτλ.), ήταν κλειστοί επί ώρες και το μόνο που ακούγεται από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ήταν η Αττική Οδός.

Ο μοναδικός στόχος του Μαξίμου αυτή την ώρα είναι πώς θα βγει από το κάδρο των ευθυνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου, θεωρούν, να μην αποδεχθεί μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες του επιτελικού κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και γι’ αυτό στις συσκέψεις που γίνονται όλη την ημέρα από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού αυτό που αποφασίζεται είναι ποιοι υπουργοί θα γίνουν μόλις κοπάσει ο θόρυβος οι «Ιφιγένειες» για να σωθεί ο ίδιος.