Η Πολωνία ξεκίνησε σήμερα την κατασκευή ενός νέου φράκτη στα σύνορά της με τη Λευκορωσία προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο παράτυπων μεταναστών, θέμα το οποίο είχε προκαλέσει κρίση ανάμεσα στη Βαρσοβία και το Μινσκ πέρυσι.

Μήκους 186 χλμ., δηλ. περίπου η μισή έκταση των συνόρων (418 χλμ.), ο μεταλλικός φράχτης ύψους πεντέμισι μέτρων θα κοστίσει περίπου 353 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την υποστήριξή της στην Πολωνία και επέκρινε σφόδρα τη Λευκορωσία. Από την πλευρά της, η πολωνική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση των Βρυξελλών για συμμετοχή της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Frontex στην επιτήρηση των συνόρων και ενέκρινε νόμο που της επιτρέπει να επαναπροωθεί στα σύνορα παράνομους μετανάστες χωρίς να περιμένει να υποβάλουν αίτημα για άσυλο.

“Προτιθέμεθα να μειώσουμε στο μέγιστο τις ζημίες”, δήλωσε η εκπρόσωπος της πολωνικής συνοριοφρουράς Άννα Μιχάλσκα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Το κόψιμο δένδρων θα περιοριστεί στο ελάχιστο αναγκαίο. Ο τοίχος θα κατασκευαστεί κατά μήκος της συνοριακής διαδρομής”, είπε, διευκρινίζοντας πως οι κατασκευαστές θα χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά διαδρομές που υφίστανται ήδη.