«Να βγουν με ανδρεία να αναλάβουν τις ευθύνες όλοι - O K.Mητσοτάκης ωραιοποίησε την κατάσταση»

Ένας «εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στη Νέα Δημοκρατία μετά το κυβερνητικό μπάχαλο στην κακοκαιρία «Ελπίς», καθώς το Μαξίμου φρόντισε να δώσει ως μόνο υπεύθυνο την περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ώστε να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Γ.Πατούλης έχει περάσει στην αντεπίθεση και εξαπολύει «βολές» για δεύτερη συνεχή μέρα κατά του Κ.Μητσοτάκη και των μελών του υπουργικού συμβουλίου, τονίζοντας ότι δεν έχουν αναλάβει άλλοι ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αττική από την κακοκαιρία «Ελπίς».

«Να αναλάβουν τις ευθύνες όσοι τις έχουν. Εγώ είμαι ένας κρίκος της αλυσίδας της πολιτικής προστασίας, δεν είμαι η πολιτική προστασία, υπάρχουν και άλλοι κρίκοι της αλυσίδας» είπε χαρακτηριστικά, φωτογραφίζοντας επί της ουσίας και τον Χ.Στυλιανίδη.

Παράλληλα ζήτησε «να τελειώνει το επικοινωνιακό γαϊτανάκι μέσα από ένα παντοδύναμο κέντρο ότι φταίει ο Πατούλης» και επέμεινε σε υψηλούς τόνους: «Να βγουν με ανδρεία να αναλάβουν τις ευθύνες όλοι. Αναλαμβάνω εγώ τις ευθύνες που μας αναλογούν».

«Προφανώς και ζητάω συγγνώμη, είμαι ένας από τους πολίτες που με επέλεξαν οι πολίτες. Ζητάω συγγνώμη για τις δικές μου ευθύνες και όχι για άλλων, να βγουν να τα πουν όπως πρέπει και οι άλλοι γιατί πάνω από εμένα και τα κόμματα είναι η Ελλάδα» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Όπως σημείωσε για τα επιχειρησιακά «από τη στιγμή που δεν κήρυξαν γενική αργία τη Δευτέρα το έργο της περιφέρειας ήταν αδύνατος να συντελεστεί. Όλο οι δρόμοι έκλεισαν και χιλιάδες αυτοκίνητα βρέθηκαν στους δρόμους ενώ εμείς θα έπρεπε να τους καθαρίσουμε. Η ευθύνη της περιφέρειας ήταν να είναι ανοιχτά ή κλειστά τα σχολεία και να φροντίσει να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι εφόσον μπορούσαν να κινηθούν τα εκχιονιστικά».

«Πώς άνοιξαν οι δρόμοι με μαγικό τρόπο; Ήρθε κάποιος μάγος και τα άνοιξε. Το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα δημιουργήθηκε επειδή εγκλωβίστηκαν σε κεντρικούς δρόμους αφού έκλεισε η Αττική Οδός αλλά εμείς δεν μπορούμε να τα βγάλουμε και ζητήσαμε βοήθεια από την Τροχαία που έκανε σπουδαία δουλειά» τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής.

«Είχε πει κάποιος από τη στιγμή που έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες στους πολίτες να έχουν μαζί τους αλυσίδες; Δεν ξέρω, δεν άκουσα κάτι» κατέληξε στην κριτική του ο Γιώργος Πατούλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος σε όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αφήνοντας αιχμές, σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός ωραιοποίησε την κατάσταση, εννοώ με την έννοια ότι οι άλλοι φταίνε, αλλά πίσω από αυτό όλοι δείχνουν την περιφέρεια. Ο πρωθυπουργός έδωσε μία διάσταση, έδωσε μία συγγνώμη, είπε – και είμαι σίγουρος για αυτό- ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει μια άλλη Πολιτική Προστασία, αλλά από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη και οι άλλοι κρίκοι από την Πολιτική Προστασία».