Στην αδυναμία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία «Ελπίδα», αλλά και στην προστασία που είχε τόσο καιρό από τη ΜΜΕ στέκεται η βρετανική εφημερίδα, Guardian.

Σε μία χώρα όπου η κεντροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη σπανίως επικρίνεται από τα ΜΜΕ, η κριτική που δέχθηκε για την καθυστερημένη αντίδρασή της στον χιονιά ήταν τόσο μεγάλη ώστε δεν μπορούσε να αγνοηθεί, όταν οι σκηνές χάους που καταγράφονταν ήταν ασυγχώρητες για κράτος μέλος της ΕΕ, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Οι μετεωρολόγοι δεν λυπήθηκαν το Μαξίμου, συνεχίζει ο Guardian, σχολιάζοντας την πάγια πρακτική μετάθεσης ευθυνών στις καταστροφές που προκαλεί η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Παραθέτει μάλιστα δήλωση του διευθυντή ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδου, που τονίζει ότι η κακοκαιρία είχε προβλεφθεί λεπτομερώς και έγκαιρα, αλλά οι αξιωματούχοι αγνόησαν τις προγνώσεις.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία … σε αντίθεση με 20 χρόνια πριν, τώρα έχουμε τα εργαλεία και τις μεθόδους να προβλέψουμε επακριβώς τέτοια φαινόμενα και το συγκεκριμένο προβλέφθηκε πάρα πολύ καλά. Για μία ακόμη φορά είδαμε το κράτος να διστάζει να ακούσει τους επιστήμονες και αυτό είναι επικίνδυνο όταν μιλάμε για την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Guardian αναφέρεται και στο τελευταίο δημοσκοπικό εύρημα που δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί επικοινωνιακό τρικ τα περί αποζημιώσεων σε όσους εγκλωβίστηκαν.