ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η αρματομαχία της 73 Easting (1991): Τα αμερικανικά Μ1Α1 «εκτελούν» τα ιρακινά T-72 και T-55 (βίντεο)

Η αρματομαχία του 73 Easting το 1991 έμεινε στην ιστορία ως η τελευταία μεγάλη μάχη μεταξύ αρμάτων μάχης του 20ου αιώνα.

Η μάχη έγινε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Desert Storm της ανακατάληψης του Κουβέιτ όπου 12 M3 Bradley και 9 M1A1 Abrams αντιμετώπισαν περί τα 85 ιρακινά T-55 και T-72. Η μάχη που ακολούθησε οδήγησης στην σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της ιρακινής δύναμης.

Τα αμερικανικά άρματα είχαν την τεχνολογική υπεροχή έναντι των ιρακινών αρμάτων της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς του Σαντάμ Χουσείν όπως καλύτερα πυροβόλα αλλά και GPS το οποίο τους έδινε τη δυνατότητα προσχεδιασμένης κίνησης.

Τα M1A1 είχαν μέγιστο καταστροφικό βεληνεκές 2.500 μέτρα ενώ τα ιρακινά άρματα 2.000 μέτρων κάτι που επέτρεπε στα αμερικανικά άρματα να βάλουν από μεγαλύτερες αποστάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ιρακινοί 600 άνδρες ενώ οι Αμερικανοί είχαν 12 νεκρούς (οι περισσότεροι από φίλια πυρά) και 57 τραυματίες και ένα Bradley. Από τη δύναμη των 85 ιρακινών αρμάτων όλα καταστράφηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.