ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Βίντεο: Δείτε τα μαχητικά MiG-31BM να κάνουν αερομαχίες στη… στρατόσφαιρα

Τα γνωστά μαχητικά MiG-31BM της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας πραγματοποίησαν αερομαχίες στη… στρατόσφαιρα κατά τη διάρκεια τακτικών ασκήσεων πτήσης.

«Τα μαχητικά έμειναν σε απόσταση 200 μέτρων από τον ‘εχθρό’ και έλεγξαν ένα τμήμα 600 χιλιομέτρων του εναέριου χώρου σε υψόμετρο 17.000 μέτρων», ανέφερε το γραφείο Τύπου σε μια δήλωση.

Το MiG-31BM πετά σε ύψος 25 χιλιομέτρων και όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι έχει απόλυτη αεροπορική υπεροχή στα 18.000 μέτρα. Επιχειρώντας από απομακρυσμένες βάσεις, το σχεδόν τριηχητικό MiG-31 (2,83 Μαχ) είναι η πρώτη γραμμή άμυνας της Ρωσικής Αεροπορίας: μπορεί να μην είναι καινούργιο αλλά είναι σε θέση να κάνει πολλούς να ιδρώσουν καθώς το ‘Foxhound’, όπως χαρακτηρίζεται από το ΝΑΤΟ, μπορεί να παρακολουθεί μέχρι 10 στόχους και να πλήττει ταυτόχρονα έξι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα τζετ με την κτηνώδη ισχύ των δύο τουρμποφάν Soloviev D-30F6 (21.000 λίβρες ώσης έκαστος, 34.000 με μετάκαυση) εκσυγχρονίζονται, παραμένοντας ένας αντίπαλος που κανείς δεν πρέπει να παίρνει αψήφιστα. Σχεδιασμένα να φθάνουν πολύ ψηλά, πολύ γρήγορα –το 1977 ένα MiG-31 αναρριχήθηκε στα 115.000 πόδια σε 04΄:11΄΄ θέτοντας ρεκόρ ύψους– τα αεροσκάφη έχουν δυνατότητα μεταφοράς πυραύλων R-33Ε ή R-37 σε υποδοχές στην άτρακτο (μόνο στα MiG-31M/BM).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.