Αυτοψία από αέρος έκανε drone στις Μυκήνες, έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά που έλαβε χώρα στις 30 Αυγούστου.
Θυμίζουμε, τότε, υπήρξε μεγάλη ανησυχία για την Πύλη των Λεόντων και τον Θησαυρό του Ατρέα, δύο από τα σημαντικότερα μυκηναϊκά μνημεία, οι ειδικοί, ωστόσο, που έφτασαν στο σημείο, μόλις η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, έσπευσαν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη. Όπως επισήμαναν οι ιθύνοντες, η συστηματική αποψίλωση του χώρου στάθηκε σωτήρια και δεν προκλήθηκαν φθορές στα αρχαία. Στην πραγματικότητα, τόνισαν, κάηκαν μόνο ξερά χόρτα, που βρίσκονταν τριγύρω. Η ίδια η υπουργός Πολιτισμού, μάλιστα, Λίνα Μενδώνη, που μετέβη στις Μυκήνες, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις: «Κάηκε το πούσι, το πολύ πολύ οι επισκέπτες να βλέπουν λίγο μαύρο».
Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, οι περιοχές που επλήγησαν ήταν η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.
Οι εικόνες από ψηλά στις Μυκήνες, πάντως, όπως και να έχει, είναι στενάχωρες…
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.