ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτή είναι η χειρότερη στάση ύπνου που μπορεί να τραυματίσει την πλάτη (βίντεο)

Ένας χειροπράκτης εξηγεί τους λόγους

Αυτή είναι η χειρότερη στάση ύπνου που μπορεί να τραυματίσει την πλάτη (βίντεο)

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο, έχει κάνει θραύση, καθώς περιγράφει λεπτομερώς ποια θεωρείται η χειρότερη στάση για κοιμάται κάποιος.

Αν και είναι συνετό να προσεγγίζουμε τις συμβουλές που διαδίδονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με μια υγιή δόση σκεπτικισμού, αυτό το viral βίντεο φαίνεται να συγκεντρώνει κάποια επιβεβαίωση από ειδικούς στον τομέα.

Το εν λόγω άτομο είναι ο James Leinhardt, ιδρυτής της Levitex, μιας εταιρείας που επικεντρώνεται στη στάση του ύπνου και την υγεία.

Ο Leinhardt ισχυρίζεται ότι έχει εξειδικευμένες γνώσεις όσον αφορά θέματα που σχετίζονται με τον ύπνο. Στο βίντεο του TikTok, συμβουλεύει έντονα να μην κοιμάται κανείς μπρούμυτα με το ένα πόδι ελαφρώς λυγισμένο και τεντωμένο προς τα έξω.

Εξηγεί ότι αυτή η στάση είναι επιζήμια: «Στρέφει τον αυχένα σας, στριφογυρίζετε, σηκώνετε το κεφάλι σας ψηλά, παλεύοντας ενάντια σε όλες τις φυσικές καμπύλες της σπονδυλικής σας στήλης».

@levitex The worst sleeping position award goes to… stomach sleeping👎 #tummysleeper #badhabits #stomachsleeper ♬ original sound – Levitex

Το βίντεο αυτό έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές, με την πλειονότητα των σχολιαστών να εκφράζουν δυσαρέσκεια, καθώς δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι η αγαπημένη τους στάση στον ύπνο μπορεί να είναι επιζήμια.

Ο Leinhardt τονίζει ότι η στάση αυτή δεν είναι πραγματικά άνετη, αλλά μάλλον πρόκειται για μια συνήθεια που τα άτομα έχουν συνηθίσει με την πάροδο του χρόνου. Για να δώσει έμφαση στην άποψή του, τελειώνει το βίντεο με έναν σκελετό, επιδεικνύοντας τη στάση σε ένα κρεβάτι και θέτοντας το ερώτημα: «Σας φαίνεται άνετο αυτό;».

Οι άνθρωποι έσπευσαν να αμφισβητήσουν τη συμβουλή του. Ένας από τους ερωτηθέντες στην ερώτηση του Leinhardt αντέκρουσε: «Είναι μια άνετη στάση. Αν δεν ήταν, δεν θα την είχα συνηθίσει εξαρχής».

Ενώ οι συμβουλές του Leinhardt μπορεί να συμφωνούν με τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές που παρέχουν οι ειδικοί στον ύπνο, η αλλαγή των βαθιά ριζωμένων συνηθειών ύπνου είναι μια βαθιά προσωπική πρόκληση που διαφέρει σημαντικά από άτομο σε άτομο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συμπερασματικά, όπως συμβαίνει με πολλές πτυχές της υγείας και της ευεξίας που μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι πληροφορίες θα πρέπει να εξετάζονται κριτικά και ιδανικά να συμπληρώνονται με επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.