«Αλαλούμ» με το γράμμα «Α» στους εκλογικούς καταλόγους – Το sms του ΥΠΕΣ

Παρέμβαση έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης

«Αλαλούμ» με το γράμμα «Α» στους εκλογικούς καταλόγους – Το sms του ΥΠΕΣ

Σε κάποια εκλογικά κέντρα δημιουργήθηκε πρόβλημα με τους εκλογικούς καταλόγους, καθώς σε στήλη δεξιά από τον ειδικό εκλογικό αριθμό του εκλογέα, αναγράφεται το γράμμα «Α» Κεφαλαίο, που υποδηλώνει το φύλο του ψηφοφόρου (Άρρεν).

Ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι θεωρώντας εσφαλμένα ότι αυτή η ένδειξη υποδηλώνει «Απόδημο», δηλαδή εκλογέα που ψηφίζει στο εξωτερικό, δεν επιτρέπουν στους εκλογείς να ψηφίσουν.

Διευκρινίζεται ότι για τους απόδημους ψηφοφόρους εξωτερικού η ένδειξη με το γράμμα «Α» Κεφαλαίο (δηλαδή «Απόδημος») σημειώνεται στον εκλογικό κατάλογο αριστερά, πριν από τη στήλη με τον αύξοντα αριθμό του εκλογικού καταλόγου (όπως και η ένδειξη με το γράμμα «Ε» Κεφαλαίο που υποδηλώνει «Ετεροδημότη»).

Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να μην δημιουργείται σύγχυση, με αποτέλεσμα να στερούνται το εκλογικό τους δικαίωμα πολλοί ψηφοφόροι, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, έκανε παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας την άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε ότι το αντιμετωπίζει, στέλνοντας σχετικό γραπτό μήνυμα (SMS) στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.