ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δύσκολο δίμηνο για ΥΠΑΜ-ΓΕΕΘΑ: «Βούλιαξαν», «εξερράγησαν» και διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα – Φέρνουν αλλαγές οι γκάφες;

Τελευταίο «λιθαράκι» τα βυθισμένα ελικόπτερα στον θεσσαλικό κάμπο

Δύσκολο δίμηνο για ΥΠΑΜ-ΓΕΕΘΑ: «Βούλιαξαν», «εξερράγησαν» και διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα – Φέρνουν αλλαγές οι γκάφες;

Η κυβέρνηση έχει περάσει ένα δύσκολο δίμηνο, δύσκολες όμως ημέρες έχουν περάσει και οι Ένοπλες Δυνάμεις. 

Τελευταίο γεγονός τα ελικόπτερα τα οποία «βυθίστηκαν» στον θεσσαλικό κάμπο, ένα γεγονός τ’ οποίο όπως και αν το πάρουμε είναι τραγικό. Τραγικό από μόνο του, καθώς ελικόπτερα του Στρατού (δεν έχει σημασία αν ήταν «άχρηστα» ή όχι) πλημμύρισαν, παρόλο που υπήρχαν έγκαιρες προβλέψεις για την κακοκαιρία που θα ερχόταν.

Τραγικό, καθώς χαρακτηρίστηκαν «άχρηστα» από το ΓΕΣ, παρόλο που ανάμεσά τους ήταν και τα πανάκριβα ΑΗ-64 Apache, ενώ και τα Bell UH-1 Iroquois δεν ήταν τελικά τόσο… άχρηστα, αφού χρησιμοποιήθηκαν προσφάτως σε μεγάλες ασκήσεις.

Και αφού το ΓΕΕΘΑ κατάλαβε ότι δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός, προχώρησε σε νέα ανακοίνωση, με την οποία αναιρούσε την προηγούμενή της, καθώς αυτή τη φορά υποστήριζε ότι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια τα ελικόπτερα στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο -ναι αυτή που κάηκε- χωρίς ωστόσο να μας ενημερώνει πώς μεταφέρθηκαν τα «άχρηστα» ελικόπτερα μέχρι εκεί. Για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του το ΓΕΕΘΑ επισύναψε και ορισμένες φωτογραφίες των ελικοπτέρων, τα οποία πλέον είχαν στεγνώσει.

Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν είναι γνωστές οι ζημιές που υπέστησαν τόσο τα ελικόπτερα, όσο και οι αποθήκες που υπήρχαν στο «Στεφανοβίκειο».

Αφού αναφέραμε την 111 Πτέρυγα Μάχης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις εκρήξεις που έλαβαν χώρα στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών. Τότε που οι πολίτες νόμιζαν ότι μεταφέρθηκαν την εμπόλεμη Ουκρανία, καθώς είδαν βόμβες της Πολεμικής Αεροπορίας να «εκρήγνονται». Και τότε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και η κυβέρνηση προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το γεγονός, κάνοντας λόγο για παλιές βόμβες.

Παράλληλα είχαμε και τις γκάφες με τις διαρροές. Αρχικά ο τέως υφυπουργός Άμυνας -υποψήφιος πλέον για την Περιφέρεια Αττικής- Νίκος Χαρδαλιάς, εθεάθη να ποζάρει μπροστά σε αναλυτικό χάρτη με την αποθήκη καυσίμων 873 ΑΚ.

H γκάφα του Ν.Χαρδαλιά δεν «θορύβησε» το υπουργείο Άμυνας, καθώς λίγες εβδομάδες μετά υπήρξε μια νέα διαρροή. Αυτή τη φορά με αναλυτικούς πίνακες για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, στους οποίους αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων ότι δεν θα υπάρξουν νέες συμβάσεις υποστήριξης (δηλαδή αγορά ανταλλακτικών και υπηρεσιών) για τα κινητά πυραυλικά αντιεροπορικά συστήματα μικρού βεληνεκούς Tor-M1 και τα παλαιότερα OSA-AKM!

Είναι λογικό οι πολλές γκάφες να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν θα υπάρξουν αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο «αποκεφαλισμοί» διοικητών, όπως έγινε για παράδειγμα στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

Ήδη ο Νίκος Χαρδαλιάς αποτελεί παρελθόν, για λόγους που έχουν να κάνουν βέβαια με τη μάχη που θα δώσει για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ενόχληση του Μαξίμου με τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας φρόντισε νωρίς-νωρίς να «πετάξει» από πάνω του την ευθύνη, καθώς δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν έτοιμες να συνδράμουν από πιο νωρίς στην κακοκαιρία, αλλά δεν ζητήθηκε κάτι τέτοιο από την Πολιτική Προστασία (σσ. δηλαδή από τον Βασίλη Κικίλια).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.