ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έγκλημα στα Τέμπη: Νέες διώξεις κατά πέντε στελεχών του ΟΣΕ (βίντεο)

Ανάμεσά τους και ο Ζαχαρίας Στουρνάρας που έγινε γνωστός από βίντεο για την τηλεδιοίκηση που έλεγε «τέλος» σε εργαζόμενο

Έγκλημα στα Τέμπη: Νέες διώξεις κατά πέντε στελεχών του ΟΣΕ (βίντεο)

Νέες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Λάρισας κατά πέντε στελεχών του ΟΣΕ για το έγκλημα στα Τέμπη.

Πρόκειται για τους γενικούς διευθυντές του ΟΣΕ τις περιόδους 2017-2019 και 2019-2020, τον διευθυντή διεύθυνσης σιδηροδρομικών συστημάτων την περίοδο 2017-2021 και τον διάδοχο του από το 2021 έως σήμερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Επίσης, ασκήθηκε δίωξη στον διευθυντή της διεύθυνσης συντήρησης τεχνικών συστημάτων από το 2021 μέχρι σήμερα, Ζαχαρίας Στουρνάρας, ο γνωστός «κύριος τέλος» από το βίντεο για την τηλεδιοίκηση όπου οι εργαζόμενοι ξεμπρόστιασαν τα ψέματα της κυβέρνησης.

Ο Ζαχαρίας Στουρνάρας, εμφανιζόταν στο πλευρό του τότε υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε επισκεφθεί το υποτιθέμενο κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα προκειμένου να υπερασπιστεί το ψευδές αφήγημα ότι η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε. Οι εργαζόμενοι ωστόσο, τον διέψευσαν σε ζωντανή σύνδεση, ξεκαθαρίζοντας ότι η τηλεδιοίκηση έπαψε να λειτουργεί μετά από τη φωτιά που ξέσπασε το 2019 και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να την αποκαταστήσει.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μία χάραξη δρομολογίου από την είσοδο του σταθμού μέχρι την έξοδο. Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Υπάρχει ο τοπικός χειρισμός. Βλέπει 3,5 από την έξοδο του σταθμού και 1,5 με 2 από το νότιο τμήμα. Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα έβλεπε μέχρι το Πλατύ. Βγήκε εντελώς εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019. Από το 2019 μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί» είχε δηλώσει ο σταθμάρχης.

Σε εκείνο το σημείο και ενώ οι δημοσιογράφοι ζητούσαν περισσότερες εξηγήσεις, επενέβη ο Ζαχαρίας Στουρνάρας προκειμένου να ξελασπώσει τον υφυπουργό Παπαδόπουλο και έκανε νεύμα στον σταθμάρχη να σταματήσει να μιλάει. «Τέλος» ακούγεται να λέει στον εργαζόμενο, απαιτώντας να σταματήσει να μιλάει και να αποκαλύπτει την πραγματικότητα που τους διέσυρε.

Θυμηθείτε το βίντεο

Οι κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν στην διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως.

Υπενθυμίζεται πως ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα (29/5) οι καταθέσεις των στελεχών του ΟΣΕ στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του ΟΣΕ οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Και τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο αλλά και από την απάντηση του ΟΣΕ στην Επιτροπή, το ηλικιακό όριο είχε μπει ως απαιτούμενο για την κάλυψη της θέσης, ενώ ο νέος Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας δεν ίσχυε τη στιγμή που Επιτροπή Αξιολόγησης εξέταζε την αίτηση του 59χρονου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.