ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Άνδρο – «Θα καούν σπίτια» – Μήνυμα από το «112» για εκκένωση του χωριού Γίδες (upd)

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γίδες απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου»

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Άνδρο – «Θα καούν σπίτια» – Μήνυμα από το «112» για εκκένωση του χωριού Γίδες (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 14:54): Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η φωτιά στην Άνδρο καθώς πριν από λίγο εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα του «112» για εκκένωση των κάτοικων του χωριού Γίδες, ενώ όπως είπε ο δήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Λοτσάρης «η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, κινδυνεύουν σπίτια»

Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ και από την Ανδρο ζητούν επειγόντως ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς η κατάσταση είναι πολύ δυσάρεστη.

Πιο αναλυτικά, το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γίδες απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας!!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μαίνονται δύο εστίες φωτίες, στην περιοχή Βιτάλι που είναι και η πιο σοβαρή, αλλά και πλησίον της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής. Οι πυρκαγίες πιθανότητα προκλήθηκαν από πτώση κεραυνών που σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο νησί.

Η επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Έντονη ήταν η κεραυνική δραστηριότητα τα ξημερώματα του Σαββάτου στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές εκτός από την Άνδρο και στην Αττική.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ήταν πάρα πολλοί οι κεραυνοί και μάλιστα σημειώθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, έπεσαν πάνω από 270 κεραυνοί μέσα σε μία ώρα μονο στην ευρύτερη περιοχή Βάρης και Βούλας.Όπως είπε ο ίδιος, υπάρχει ένα ψυχρό σύστημα πάνω από τη χώρα που δεν αποκλείεται να δώσει καταιγίδες προς το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα περισσότερο στην Πελοπόννησο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα οι κεραυνοί προκάλεσαν εστίες πυρκαγιάς σε Κορωπί, Βάρη και Βουλιαγμένη. Όπως ανέφερε στο OPEN ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, «δεν είχαμε έναν κεραυνό, αλλά μια ωριαία συναυλία από κεραυνούς. Επεσαν περίπου 270 από τις 5:30 μέχρι τις 6:30. Ξέσπασαν έξι φωτιές σχεδόν συγχρόνως. Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αλλά ακόμα και οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο φαινόμενο». Τα πύρινα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο το μεσημέρι του Σαββάτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.